Интимно

4 неща, без които една стабилна връзка не може

Отделяйте време за изграждане на връзката

24.05.2023г. / 12 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно няма човек, който да не иска да създаде стабилна любовна връзка, която по възможност да носи повече щастие и да издържи на тестовете на времето. Перфектните любовни истории има само по филмите. В реалния живот, една връзка изиска определени неща, за да може да покълне като семе и да се развие във времето със стабилни корени, основа и стебла. 

Кои са тези неща?

Трябва да положите усилия

Полагането на усилия за изграждане на любовната връзката е от решаващо значение. Вероятно сте чували израза, че тя е 50/50. Това донякъде е погрешно схващане. Отношенията са 100/100. Всеки партньор трябва да вложи 100% любов, отдаденост и усилия в общата цел за изграждане на здраво партньорство.

Понякога обаче ще има моменти, в които единият няма да е на 100 процента, поради лични причини например. Тогава другият партньор трябва да даде повече от себе си. В това няма нищо лошо, защото именно това е подкрепата и обичта. 

Разбира се, говорим за нещо временно, а не за безотговорно отношение на единия от двамата, налагайки се на другия да гради връзката със собствени усилия. 

Знаци, че мъжът до вас може да бъде вашият партньор в живота

Трябва да общувате открито

Това е може би най-важната стъпка в изграждането на трайна връзка. Комуникацията е ключова, дори и да ви звучи като клише. Ефективното общуване е ключът към това да разберете как се чувства вашият партньор във връзката ви и обратното. Комуникацията е онова нещо, в което всеки оставя своето его на една страна. Която ни учи да даваме и получаваме градивна критика.

Ефективната комуникация помага за разрешаването на различни проблеми, предотвратява възникването на такива. Тя разкрива желания, нужди, защото невинаги забелязваме това, от което се нуждае другият или има да ни каже. Много връзки се разпадат, защото партньорите не умеят и нямат желание да се научат да общуват открито, без лъжи и манипулации. 

10 сигнала, че той търси сериозно обвързване

Присъствайте в момента 

Как прекарвате времето си, когато сте заедно? Дали сте от онези двойки, които когато са си у дома или пият хубаво кафе навън, обръщат повече внимание на мобилния си телефон и телевизора? Разбира се, че всеки има нужда да погледне телефона си, но ако партньорът ви е до вас, а вие намирате по-вълнуващо да прекарвате време в социалните мрежи, то определено имате проблем. Вие не присъствате в настоящия момент. Това, че физически сте там нищо не значи. Вас ви няма като внимание един към друг, като емоция. 

Свързани статии

Отделяйте време за изграждане на връзката  

Невъзможно е да очаквате любяща, истинска, силна и отдадена връзка, ако не сте готови да вложите енергията и времето си в култивиране на растеж между вас двамата. Ако работата ви е в повече, все ще трябва да намерите начин да се реванширате. 

Срещите с приятели са необходимост и за двете страни, но няма как да отдавате същото време и внимание на забавленията, ако искате сериозна промяна в живота си. Когато двете страни или едната страна не полага усилия, а дава приоритет на лични интереси и други ангажименти, това може да ви отдалечи един от друг. 

Коментирай