Интимно

5 неща, които карат мъжа да остане във връзката

Не си лягате ядосани

29.05.2023г. / 17 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовните отношения има редица неща, които са важни, за да могат те да се разгърнат във времето. Още в самото начало на една връзка пукнатините си личат. Винаги могат да бъдат поправени, стига и двете страни да го искат. Жените винаги ще се питаме какво може да накара един мъж да остане в една връзка. Много неща, но вижте 5 от тях, които определено господата търсят. 

Не си лягате ядосани

Добрата комуникация е ключът към страхотната любовна връзка. И да ви звучи клиширано, това е самата истина. Понякога се случва да имаме лош ден, да си кажем нещо с партньора, което да повиши градуса на напрежението. Ако до момента на лягане вечер не си оправим отношенията, заспиването гневни, определено вреди на връзката. Ето защо е важно да си създадем правило – да не си лягаме ядосани един на друг или по друг повод. По-добре се отдайте на почивка с уговорката на следващия ден да довършите разговора, но недейте да внасяте напрежение в спалнята. 

Типове мъже, които не са подходящи за връзка и брак

Когато спорите, придържайте се към проблема

Когато има спорове в една двойка, често единият започва да се връща в минали случки, в които се е почувствал наранен от любимия човек. Никога не си казвайте „Ти винаги...“ и никога не атакувай партньора си лично. Това би го накарало да се чувства нещастен и несигурен. Спорите в този момент за нещо, което е в настоящето и затова не се връщайте в миналото, освен ако сегашната ситуация не е свързана по някакъв начин с миналата. Мъжете определено предпочитат да бъдат във връзки, в които разрешаването на проблемите не се случва с драма. 

Не забравяйте за комплиментите към него 

Това е като вид малък, но важен депозит във връзката ви. Това е положителен момент за всеки мъж. Когато критикуваме повече, отколкото оценяваме, това може да навреди на връзката. Разбира се, важно е да не използвате комплиментите за манипулация, за изискване на нещо. Не забравяйте, че любовните взаимоотношения се градят върху честност. Освен това, отправянето на комплименти към него, действа като малко подсещане за това да бъде галантен и към вас. Мъжете невинаги се сещат за това. 

11 съвета за дългогодишен брак

Смейте се често и се забавлявайте

Мъжете търсят жени, с които да им е леко и приятно във връзката. Драматичните моменти дори за малки неща, постоянното мрънкане, ги отблъсква. Всяка връзка има трудности, изпитания, но забавлението, добре прекараното време, интимността (извън спалнята) са онези неща, които помагат на двойката да преминава напред и да се справя. 

Свързани статии

Смейте се често и се забавлявайте

Мъжете търсят жени, с които да им е леко и приятно във връзката. Драматичните моменти дори за малки неща, постоянното мрънкане, ги отблъсква. Всяка връзка има трудности, изпитания, но забавлението, когато тях го няма, добре прекараното време, интимността (извън спалнята) са онези неща, които помагат на двойката да преминава напред и да се справя. 

Практикувайте дълбоко слушане

Дълбокото слушане е начин да изслушваме партньора си, да присъстваме напълно в разговора без да съдим, без да прекъсваме или да се опитваме да контролираме разговора. Споделяме своето мнение, но уважаваме думата на мъжа до себе си. Вслушваме се в емоциите, мотивите, нуждите и целите на човека, който говори.Понякога в желанието си да надделеем се лутаме в мисли, не искаме да чуем любимия човек... Дълбокото слушане, от друга страна, ни помага да балансираме своите емоции и да не създаваме напрежение, от което никой не се нуждае. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 9 месеца )
Свободно време