Семейство

11 съвета за дългогодишен брак

Разберете, че противоположностите не се привличат в дългосрочен план

18.05.2023г. / 09 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато двама души са решили да сключат брак, желанието им е той да се задържи в годините напред, да е изпълнен с повече щастливи мигове. Вероятно няма двойка, която някога да не е питала за съвет друга двойка с дългогодишен брак каква е тайната им. Повечето съвети всеки ги е чувал. Толкова познати ни изглеждат, че ги подминаваме. Казваме си „да, това съм го чувал, кажи нещо друго“. Но от това, което сме чували, колко успяваме да следваме?

Днес споделяме с вас 11 съвета за дългогодишен брак. От онези, познатите, но които не бива да подминаваме, да неглижираме, защото те са в основата на щастливото семейство.

1. Не всичко зависи от вас. Важно е всеки да уважава собствените си нужди, но също така е важно и да има баланс в даването и получаването. Бракът се гради от двама души.

2. Осъзнайте, че и двамата ще се разочаровате поне донякъде. Никой от вас не е перфектен и ако смятате, че не допускате грешки, това е знак, че връзката ви може да е изложена на риск. След като и двамата признаете, че ще правите грешки и ще се разочаровате един друг, вашите очаквания ще бъдат закотвени в реалността, а не във фантазиите ви.

Как да накарате мъжа до себе си да се чувства специален

3. Жените се и за семейството на другия. От вас обаче зависи да не позволявате на роднините и на двете страни да се бъркат във вашето семейство, дори с добри намерения.

4. Най-важното нещо, което можете да правите заедно, е да общувате ефективно. Постоянната двупосочна комуникация ще помогне за изграждане на доверие, задаване на очаквания и избягване на конфликти. Няма заместител за нея. Нарушили се комуникацията помежду ви, бракът е в риск.

5. Говорете уважително един на друг. Въпреки че понякога ще си изпускате нервите, особено по време на спор, важно е да запазите уважителното отношение един към друг.

10 грешки, които жените допускат, когато си търсят съпруг

6. Разберете, че противоположностите не се привличат в дългосрочен план. Най-силните връзки изискват общи интереси и опит, за да издържат във времето. Въпреки че има изключения, повечето връзки изискват повече прилики между двамата, отколкото различия, за да успеят. Така е и с брака.

7. Влезте във връзката с широко отворени очи. Имайте добра представа един за друг. Не гледайте през розови очила. Спестете си развода и разочарованията и избягвайте да влизате във връзка и брак с някого, който има поведенчески модел на злоупотреба, пристрастяване или изневяра.

Най-големите грешки, които допускате във връзката според зодиакалния ви знак

8. Бъдете съзнателни по отношение на секса. С течение на времето, с появата на деца, работните отговорности, промените в живота... и т. н., много лесно е сексът да се превърне в рутина. Не позволявайте това да се случи.

Свързани статии

9. Избягвайте обвинителните думи. „Винаги правиш това и това…“ или „Никога не правиш това и това…“, този тип универсален език рядко е полезен.

10. Не пазете тайни един от друг. Криенето, маменето един друг не гради доверие в брака. Разбира се, че всеки има своите малки тайни, но се научете да споделяте един с друг.

11. Не изневерявайте. Изневеряваме не само физически, но и емоционално. Няма как да се застраховаме срещу изневяра, но ако не влезем в брака с мисълта, че ще се борим за това да имаме връзка, която да не води до изневери, може би ще намалим риска. Ако разсъждаваме „какво толкова, това е нещо нормално в наши дни“, бракът е обречен.

По материали от yourtango.com

Коментирай