Интимно

Знаци, че ви харесва, но не е влюбен

Рядко ви задава въпроси за вас самите

08.06.2023г. / 10 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новите любовни взаимоотношения винаги са вълнуващи. Неусетно минават дни, седмици и месеци във флирт, срещи, интимни моменти. Докато се осъзнаем и вече сме влюбени в мъжа, но не знаем дали той изпитва същите силни емоции.

Понякога дори нещо малко от негова страна като поведение, думи, може да ни подведе в грешна посока и да ни кара да мислим, че той е запленен от нас. Понякога знаците, че не е влюбен са пред очите ни, но ни е по-удобно да се преструваме, че не ги виждаме.

Е, вижте 5 сигурни знака, че той ви харесва, но не е влюбен.

1. Той никога не ви пише първи

В любовта, общо казано, няма правила кой на кого да пише първи съобщение. Все пак понякога е хубаво да оставим мъжът да го направи, особено след среща. Но и ние да сме решили да пишем първи, не бива да мислим, че това е грешка.

Жените са по-приказливи по природа, донякъде и по-смели, не толкова стеснителни. Но не забравяйте, че ако той наистина ви харесва, ще иска да знае как сте, какво правите, кога сте свободна, кога може да се видите, чуете.

Това означава, че няма да участва в излишни игри на редуване да си пишете, а ще ви пише/обажда често. От друга страна, ако в повечето случаи вие сте тази, която му пише първа, а той го прави по-рядко, вероятно ви харесва по някакъв начин, но със сигурност не е влюбен.

Кои са трите основни стълба на добрата връзка?

2. Рядко ви задава въпроси за вас самите

Когато един мъж е влюбен в една жена, то той ще иска да знае всичко за нея. Ще задава въпроси, за да ви опознае повече, ще помни подробности, като любим цвят, храна и т. н. Ако обаче въпросите винаги изглеждат едностранчиви, тогава може би той не е толкова ентусиазиран да ви опознае, което пък подсказва за това, че на този етап от взаимоотношенията ви не е влюбен.

3 неща, които са по-важни от секса в една връзка

3. Той никога не полага усилия

Особено в началото на една връзка и двете страни трябва да положат максимални усилия, за да се спечелят взаимно. Усилието не означава непременно луксозни вечери или скъпи подаръци, но означава да ви покаже, че го е грижа за вас. Ако пък е решил да ви изненадва с малки жестове – това е прекрасно.

Но ако при него често липсва усилие в това да ви впечатли, да поддържа интереса ви не само с шегички, а и с жестове, с които ви показва, че държи на вашите взаимоотношения и на това да се опознавате повече и повече, то не е влюбен. Влюбеният мъж ще планира с вас кино вечери, ще ви води на театър или други забавления, ще е инициативен и т. н.

5 неща, които ги има в двойките за завиждане

4. Той никога не ви е запознавал с никого

Нито с приятелите си, нито със семейството. Това е голям знак. Това обикновено означава, че не вижда някакво бъдеще с вас, че да иска да ви запознава с най-важните хора в живота си. Ако се срещате от няколко месеца и вие сте държана все настрана, определено ви харесва, но не е влюбен.

Свързани статии

Следете и за други знаци, които подсказват за отношението му към вас и намеренията му, като това дали се виждате само за секс, дали е инициативен към вас и т. н. Може би е добра идея да попитате каква е неговата визия за връзката ви, за да не си губите времето.

5. За него вие винаги сте план Б

Ако той никога не се ангажира напълно с вас, то това може да е, защото чака да види какви други потенциално по-добри възможности ще се появят за него. Поддържа по някакъв начин вашия интерес, дава ви по малко, за да се вълнувате от него, но никога достатъчно, за да се каже, че имате сериозна любовна връзка. Да, той сигурно ви харесва, сигурно ви е изпращал смесени сигнали, но не е влюбен. Влюбеният мъж няма да си позволи да ви загуби.

Коментирай
Свободно време