Интимно

Как да разберете, че той не ви уважава?

Той ви кара да се съмнявате в способностите си

12.06.2023г. / 12 21ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Взаимоотношенията ни с другия пол би трябвало да бъдат лесни. Понякога обаче, може би имате чувството, че сякаш с вашия партньор сте от два различни свята. Той не може да ви разбере, колкото и упорити да сте в опитите си за това. Разбира се, в такива моменти на неразбирателства и дрязги, скандалите и караниците са сякаш естественото продължение на ситуацията… След време започвате да мислите, че основната причина за всичко е една – той просто не ви уважава. Как да разберете дали това наистина е така? Ето и някои от възможните отговори:

Той не си спазва обещанията

Ако партньорът ви не си прави труда и не спазва собствените си обещания към вас, това може да е ясен сигнал, че той не ви уважава. Нещо повече – може да се убедите в това, особено ако той ви разочарова отново и отново. Такъв човек ще продължи да „забравя“ неща, които са важни за вас, въпреки че сте му напомняли няколко пъти и ще продължи да се държи така, сякаш нищо не е станало. Ако пък сте във връзка отскоро и той е обещал, че ще ви звънне, но след това е забравил… това може би е знак, че в неговия живот има по-важни неща от вас.

5 знака, че той не инвестира емоции във връзката ви

Заради него вие нямате време за себе си

Ако партньорът ви иска да е навсякъде с вас, винаги и по всяко време, това може да е сигнал, че се опитва да ви следи или пък да ви държи под напрежение. Вероятно той прави това, защото изпитва несигурност. Но една друга по-дълбока причина за това му поведение може да е, че той всъщност не уважава вашето лично пространство и не ви уважава достатъчно. Липсата на уважение в една връзка понякога е основната причина за подозрения и проблеми с поставянето на граници.

Защо мъжете отказват да разговарят?

Той не се извинява

Това е може би един от най-големите знаци за липса на уважение. Ако той е сгрешил, без значение какъв е случаят, обърнете внимание как се държи. Обръща ли ситуацията в своя полза? Опитва ли се дори да ви убеди, че всъщност вие сте виновна? Дори когато грешката очевидно е негова? Ако това е така, бъдете внимателна – най-вероятно този човек е манипулативен и се опитва да ви вмени вина.

5 качества, които истинският мъж притежава

Той ви обижда на публични места

Като ваш партньор, човекът, когото сте избрали трябва да се старае при всички ситуации и винаги да изтъква вашите добри качества и позитивните ви страни. Той трябва да ви цени заради всички ваши усилия и постижения. Със сигурност във всяка връзка има моменти на неразбирателство, но това не би трябвало да е повод партньорът ви да ви излага пред вашите приятели или близки. Ако той ви кара да се чувствате глупаво, коментира теглото или пък интелекта ви… този човек явно не ви уважава. Не си позволявайте да влизате в този омагьосан кръг и му дайте ясен знак, че той не може да се държи така.

Знаци, че вие или партньорът ви се нуждае от повече обич

Той флиртува с други жени пред вас

Няма нищо по-смущаващо от подобна ситуация и за вас това трябва да е огромен знак, че този човек не ви уважава. Дори ако не говорим за флирт, а за намек, че той е привлечен от друга жена. Трябва да знаете, че подобно поведение е невъзпитано и за подобен човек едва ли вашите чувства са от голямо значение. Ако пък подобно поведение е провокирано от употребата на алкохол или опиати, бъдете искрени един с друг и проведете сериозен разговор.

10 знака, че той не приема връзката насериозно

Той ви кара да се съмнявате в способностите си

Вместо да бъдете уверена в това, което казвате или правите, вие усещате, че вечно се съмнявате в себе си и собствените си възможности. Помислете дали вашият партньор не допринася за това. Ако той постоянно не зачита мнението ви и начинът, по който мислите, дали в един момент вие не сте започнали да смятате, че вашето мнение е вече без значение? Ако вечно се колебаете за всичко, за кариерата ви, за мечтите ви, за бъдещето, или дори за ежедневните задачи, това може би е знак, че партньорът ви не ви подкрепя достатъчно и най-вероятно не ви уважава.

Коментирай