Интимно

Грешките, които пречат да изградите дълга връзка

Защо не успявате в трайните отношения

19.06.2023г. / 17 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Намирането на любовта невинаги е лесна задача. А още по-трудно е да я задържите. Много често правим грешки с действията и думите си, които пречат да изградим дълготрайна и стабилна връзка. Несъзнателно отблъскваме партньора си, което ни отдалечава един от друг и в крайна сметка води до раздяла.

Неромантични знаци, че сте открили любовта

Ако сте необвързани и искате да изградите трайна връзка, помислете защо досегашните ви връзки са се проваляли. Надникнете в грешките си. Осъзнайте ги и ги анализирайте.

Това е труден процес на приемане, който обаче ще ви е от полза да изградите истински трайни и стабилни връзки в бъдеще.

Кои са грешките, които обикновено пречат да се изгради трайна и стабилна връзка?

Губите си времето в преследване и отдаване на някого, който не е свободен

Под „несвободен“ не се има предвид само обвързан. Някои хора не са свободни емоционално, тоест те са привлечени от друг човек, имат емоционален или физически интерес към някого, което пречи да обърнат внимание на вашите усилия.

Не преследвайте такива хора, защото за вас това е губене на време и влагане на излишни емоции.

Постоянно се оплаквате

Оплакването отблъсква мъжете. Мрънкането и недоволството от всичко, постоянното отбелязване на негативното кара отношенията да се помрачават.

5 характерни черти на безусловната любов

Ако сте свикнали да се оплаквате от всичко и винаги да намирате отрицателното в живота, това е голяма грешка, която пречи на изграждането на трайни връзки. Никой не иска да живее с партньор, който постоянно внася негативизъм в ежедневието.

Подлагате на съмнение всичко, което той казва

Недоверието в партньора е друга съществена грешка, която пречи на трайните отношения. Ако непрекъснато подлагате на съмнение това, което казва и не му вярвате, той ще се изтощи да ви се обяснява и доказва.

Не правите нищо, за да се развивате

Личностното и професионалното развитие са важна част от връзките. Макар да изглеждат косвени обстоятелства, те са важни. Когато човек се старае да развива себе си, да надгражда, да разгръща мирогледа и уменията си, той се развива като личност в различни посоки. Това го прави интересен и предизвиква уважение у партньора.

18 подсъзнателни вярвания, които ви спират да откриете сродната душа

Имате списък с критерии

Всеки има критерии за това какъв иска да е партньорът му. Но прекаленото вглеждане в тях и безкомпромисното им преследване води до задънена улица. Няма идеални хора и идеални партньори.

Има любов, която помага да приемем човека до себе си с всичките му недостатъци, но и качества. Списъкът с критерии само пречи в това отношение.

Коментирай