Интимно

7 признака на здравословна привързаност във връзката

Вижте кои са те

16.07.2023г. / 05 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка нова любовна връзка е свързана с приятни емоции, може би и надежди, че сме намерили партньор за сериозна връзка. Но с течение на времето, ние се свързваме помежду си на по-дълбоко ниво, нашите привързаности могат да станат токсични и дисфункционални или да се превърнат в здрави основи на взаимоотношенията ни. Понякога се наблюдава разминаване в стиловете на привързаност между партньорите. Според експерта по връзки д-р Сю Джонсън, в една двойка има здравословна привързаност, когато се наблюдават следните неща и от двете страни:

1. Достъпност – Двойките, които имат сигурен стил на привързаност, са „напълно там един за друг“. Те са отворени, възприемчиви и отзивчиви към нуждите на другия и желаят да се вслушат или да позволят на партньора си да бъде уязвим, когато има нужда.

5 знака, че правите прекалено много компромиси във връзката си

2. Отзивчивост – Партньорите си пазят гърба, съпричастни са и утвърждават емоциите си. Тези двойки се утешават и подкрепят взаимно в трудни моменти, давайки си силата, от която се нуждаят, за да преодолеят предизвикателствата пред тях.

3. Емоционална ангажираност – Емоционалното ангажиране означава, че двама души в една връзка се чувстват удобно да изразяват емоциите си открито и честно. Те могат да бъдат себе си, защото не се страхуват от реакцията на партньора си. Способността да споделят емоциите си изгражда по-дълбока връзка.

Как всяка зодия убива връзките си

4. Ефективна комуникация – Двойките със здравословна привързаност са „професионалисти в разговорите и разрешаването на конфликти по положителен начин“. При тях не се създава драма и изразяват чувствата, нуждите и желанията си свободно, защото не се притесняват от отхвърляне или критика.

5. Доверие – Една стабилна и щастлива любовна връзка не може без него. Доверието е на емоционално и физическо ниво, а двама души в подобна любовна връзка са наясно, че имат стабилна система за подкрепа във взаимоотношенията си.

Свързани статии

6. Безопасност – Безопасността е друг важен фактор във взаимоотношенията между хора със сигурен стил на привързаност. Да си в безопасност с партньор, означава да няма физически и емоционално насилие, да усещаш една невидима опора.

Типове мъже, които правят връзката истински ад

7. Гъвкавост – Способността да се адаптирате към непредвидени промени и да се справяте с проблемите като екип е ключова за развитието на сигурна привързаност между двойките. Партньорите са гъвкави и могат да се приспособят към върховете и спадовете на живота, докато остават тясно свързани и полагат взаимни усилия.

По материали от yourtango.com

 

 

Коментирай
Свободно време