Интимно

Кои са най-ценните качества, които да търсите у един мъж?

Търсете човек, който притежава емоционална зрялост

15.08.2023г. / 06 26ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Знае се, че любовта е сляпа и щом срещнете човека, който ви кара да се чувствате на седмото небе, може би трезвото мислене ви спира и всичко, което правите е ръководено от сърцето. Но не бива да забравяте, че любовта има своите етапи – след първоначалното влюбване следва период на откриване, криза, привързване, ангажираност и др. Ето защо, преди да преминете към предприемането на по-сериозна стъпка, помислете добре дали мъжът, когото харесвате наистина притежава нужните качества.

В следващите редове ще ви споделим и кои са най-ценните сред тях:

Стабилност

Вероятно в гимназията или дори през първите години в университета, сте си падали по “лоши момчета“. Колкото повече време минава обаче, толкова повече осъзнаваме, че стабилността у един мъж е може би едно от най-важните качества, които търсим. Това не означава, че мъжът до вас трябва да е непременно скучен – напротив – по-скоро отговорен и сериозен. Такъв мъж има стабилна, постоянна и сериозна работа; той има железен график и винаги спазва уговорките си.

Любовни съвети за дами, навършили 40, които търсят партньор

Увереност

Увереният мъж е сигурен в себе си и във вашите взаимоотношения. Такъв мъж ще оцени подкрепата ви, но няма да се нуждае от потвърждение от ваша страна. Той ще се радва на вашия успех, ще ви подкрепя в решенията ви, а пък вие ще усещате, че именно той е рамото, на което можете да се опрете в трудни моменти. Такъв човек ще има чувство за баланс и ще взема решенията със замах, без да се колебае.

8 комплимента, които са важни за мъжете

Независимост

Всички сме чували за мъже, които имат нужда от жена в живота си, която да играе ролята на техен двигател. Но всъщност, ако един мъж е независим и знае какво иска, той ще намери в себе си достатъчно сили, за да бъде сам своя собствена движеща сила. Не забравяйте, че независимостта и умението да се грижиш за себе си няма нищо общо с възрастта.

10 знака, че той най-вероятно ви обича

Емоционална зрялост

През живота си всеки човек изживява събития, които формират характера му в по-голяма или в по-малка степен. Разбира се, че по пътя си носим със себе си и емоционалния багаж от всички минали преживявания, но един истински мъж трябва да умее да се справя с емоциите си, да е в контакт със себе си, да има здрави и стабилни взаимоотношения с хората в живота си и да не избягва разговорите. Връзката ви с такъв човек ще е по-пълноценна, вместо изпълнена с разочарование и лоша комуникация.

7 признака на здравословна привързаност във връзката

Добрина

Обърнете внимание как човекът, в когото сте влюбени се отнася с другите хора в живота си. Това може да бъде много показателно за начина, по който той би могъл да се държи с вас след време. Разбира се, че е добра идея да обърнете внимание на отношенията не само с майка му, но и с останалите хора от семейството му, с близките, с роднините, приятелите и др.

Знаци на тялото, които показват, че ви харесва

Почтителност

Свързани статии

Проявата на неуважение под каквато и да е форма, със сигурност не е добра основа за успешна връзка. Ако човекът до вас е проявил неуважение дори веднъж, имайте предвид, че това може да се задълбочи с времето. Мъжът, който е достоен да бъде ваш партньор, уважава себе си и другите, а това уважение може да се покаже по много начини. Той ще оцени вашето мнение, дори и да не е изцяло съгласен с него. Уважителният мъж ще се отнася добре с вас, с вашите познати или пък с хора, които не познава. Такъв човек никога няма да ви нарича с обидни епитети или пък да използва вулгарни изрази.

Той е готов да положи усилия за вашата връзка

Проучване, проведено от Тексаския университет показва, че най-успешните взаимоотношения не се свеждат до съвместимостта, а по-скоро до желанието да се положат нужните усилия за връзката. „Моето изследване показва, че няма разлика в обективната съвместимост между онези двойки, които са щастливи и тези, които не са щастливи“, споделя авторът на изследването д-р Тед Хъдсън. Ето защо, най-доброто, което можете да направите е да полагате усилия за сегашната си връзка, вместо да търсите щастието някъде другаде.

Коментирай