Интимно

Ако чувствате това, значи сте влюбени

6 усещания, които няма как да сбъркате

18.08.2023г. / 09 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко пъти сте се питали дали сте влюбени в човека, който е привлякъл вниманието ви или с този, с който имате връзка? Усещането за „пеперуди в стомаха“ не е единственото усещане, което може да ни даде отговор на това дали чувствата ни се задълбочават. Има още няколко знака, които са доказателство за влюбеност. Вижте някои от тях в следващите редове. 

Усещане за топлина 

Един от първите знаци за това дали сме влюбени в определен човек е това как той ни кара да се чувстваме, когато сме в компанията му. Усещането за топлина, удобство, свобода да споделяме свои тайни и не само.  Усещането за топлина ни кара да чувстваме, че той/тя е неразделна част от живота ни. 

Ако отговорите с "да" на тези въпроси, значи имате страхотен съпруг

Оптимизъм и положителни мисли

Връзката с човек, в когото сме влюбени ще ни накара да се чувствате положително към себе си и към живота като цяло. Дори и да имаме трудни ситуации партньорът, в когото сме влюбени и е доказал, че заслужава нашите емоции, ще положи много усилия, за да ни накара да се почувстваме по-добре. Съществуването на позитивност между двама души, показва рядка и специална връзка.

Мотивация

Разбира се, когато се чувстваме позитивно, благодарение на любовта, ние съвсем естествено  ще положим усилия, за да подобрим живота си, да си поставяме нови цели, да бъдем по-добри партньори във връзката си. Когато сме намерили подходящия за нас партньор, той ни помага да растем, да се грижим по-добре за себе си, подкрепя ни и с негова помощ бихме могли да разширим хоризонтите си.

10 положителни черти, които да търсите в новия си партньор

Можем да бъдем себе си

Когато сме влюбени и емоциите ни са споделени, ние няма нужда да се представяме като някой друг. Няма нужда от фалшивост, защото се чувстваме абсолютно комфортно да бъдем себе си и бихме могли да се освободим от всичките си задръжки и несигурност. 

Свързани статии

Любим аромат

Любовта ухае! Вероятно сте забелязали, че когато сте влюбени усещате аромата на човека, към когото изпитвате тези емоции. Усещате не само уханието на парфюма и дрехите му, но и на неговата кожа. Именно това, че сме запомнили някой как ухае и че този аромат ни въздейства положително, възбуждащо, е знак, че сме влюбени. 

Ако чувствате тези 5 неща, значи не го обичате

Грижим се по-добре за себе си

Влюбеният човек полага повече грижи за своята външност, здраве. Може да се мотивираме да въведем промени по отношение на нашите хранителни навици, на това да започнем да спортуваме. Когато насреща ни има една здравословна любов, тя ни мотивира да бъдем по-здрави, а не обратното. 

Коментирай