Интимно

Защо мъжете всъщност предпочитат да са обвързани

Причините обвързаният живот да е предпочитан пред ергенския

08.08.2023г. / 14 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото и странно да звучи – мъжете предпочитат да са обвързани. Жените са свикнали да смятат, че повечето мъже обичат свободата си и се чувстват най-добре, като сменят половинките си често. Това всъщност не е така и е по-скоро изключение, отколкото правило.

10 болезнени и неосъзнати причини да сте необвързани

Мъжете предпочитат сигурността на връзките и усещането за топлота в дома, където да се прибират и да се чувстват приети и обичани.

Защо мъжете всъщност предпочитат да са обвързани?

Домашен уют

Нищо не може да замени домашния уют, който една жена осигурява. Повечето мъже предпочитат обвързания живот, защото се чувстват пълноценни и завършени, когато имат до себе си жена, която да създава усещане за топлота и комфорт в дома.

Връзките повишават мъжкото самочувствие

Когато един мъж е обвързан и знае, че до себе си има половинка, която го обича и уважава, това въздейства положително върху мъжкото самочувствие.

Необвързаните мъже по-често страдат от ниско самочувствие и безпокойство, защото не усещат онова женско възхищение и одобрение, на което обвързаните мъже се радват.

Винаги има с кого да правят секс

Сексът е важен за мъжете. Когато са обвързани, те са далеч по-спокойни, че винаги има с кого да правят секс. Необвързаните мъже изпитват тревожност и често имат повишени нива на стрес в организма поради липсата на секс.

Знаци, че трябва да си дадете почивка от обвързване

Това се отразява и във всеки друг аспект от ежедневието и работата им. Напрежението оказва своето влияние.

Връзките дават възможности за експерименти и приключения

Много мъже предпочитат да са обвързани дълготрайно, отколкото да са ергени, защото връзките им дават възможности за приключения и експерименти с половинката.

Всяка връзка има своите интересни моменти, възходи и спадове, създава предпоставки за експерименти и повишаване на близостта между партньорите. Това е и причина обвързаността да е предпочитана от мъжете.

Мъжете се нуждаят от жена до себе си, която да ги насърчава

Мъжкото самочувствие се нуждае от постоянно валидиране. Когато един мъж е необвързан, самочувствието му се понижава, защото няма жена до себе си, която да го кара да се чувства горд.

4 погрешни схващания, в които вярват необвързаните хора

Мъжете се сравняват помежду си и заради това им е важно да имат половинка до себе си, която да ги насърчава, да им показва уважението и възхищението си, да ги хвали, когато пожънат успехи.

Коментирай