Интимно

5 съвета за презареждане на любовта

Не забравяйте за флирта

18.09.2023г. / 13 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка любовна връзка протича различно. Понякога се случва едни взаимоотношения да изпаднат в застой. Не искате да се откажете един от друг, но в същото време нямате идея какво да правите. Първата стъпка е да комуникирате ефективно с любимия човек, да споделите вашите усещания, да попитате и за неговите/нейните.

Вижте няколко съвета за презареждане на любовта между вас и половинката ви.

1. Не си лягайте ядосани

Или пък раздразнени по даден въпрос. По този начин негодуванието може да се натрупа и вероятно ще се окажете раздразнени от партньора си, а на сутринта положението може и да не е по-добро от вечерта. Разрешете всички незначителни проблеми, преди да си легнете или пък ги обсъдете в по-удобен момент.

7 признака на здравословна привързаност във връзката

2. Не забравяйте за флирта

Флиртът може да ви накара да се почувствате привлекателни и желани. Помислете как флиртувахте в началото на вашата връзка и защо сте спрели. Дори и да сте в дългогодишна връзка има как да подновите флирта и е важно да го правите, а не да търсите флирт извън връзката ви. Чрез флирт може да се преоткриете, да станете по-споделящи относно сексуалните ви желания.

6 двойки зодии, които имат най-страстните връзки

3. Не бъдете постоянно заедно

Може да звучи странно, но прекарването на твърде много време с партньора може да ви накара да спрете да се чувствате желани. Затова е важно да сте независим човек извън връзката си, така че правете планове с приятелите си, имайте си ваше хоби, време само за себе си. Когато се върнете у дома при партньора си, ще имате приятни неща за споделяне, а и така и той ще има време само за себе си.

Свързани статии

4. Правете повече комплименти, отколкото оплаквания

Ако нещо наистина ви разстройва – говорете. Но се уверете, че това не е единственият път, когато споделяте чувствата си с половинката си. Постарайте се да изразите признателността си към партньора си с конкретни и искрени комплименти. Така той ще бъде по-отворен към вашите притеснения, но и нужди.

Как да преодолеете проблемите в брака?

5. Притежавайте собственото си щастие

Много хора вярват, че за да бъдат щастливи им трябва партньор и любовна връзка. Всъщност, ако не сме щастливи вътре в себе си и най-прекрасният човек до нас няма да ни накара да се чувстваме добре. Понякога сме склонни да пренасяме личните си и служебни проблеми прекалено много във връзката си и това започва да пречи на взаимоотношенията ни.

Важно е да си споделяме всичко с любимия човек, да искаме съвети, но не бива да позволяваме на проблемите да застават помежду ни. Затова, ако например не харесваме вече работата си, вместо да се поддаваме на ежедневен стрес, можем да помислим за намирането на нова. Понякога трябва да разчитаме и само на себе си за разрешаването на определени грижи.

Коментирай