Интимно

7 лъжи, които си казваме след раздялата

Никога няма да превъзмогна бившия си

24.09.2023г. / 15 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта има романтика, щастие, раздели, а и лъжи, които си казваме. След раздяла лъжата трайно се нанася при нас. Казваме си лъжи, които ни държат заклещени в миналото и не ни позволяват да продължим напред. Самоизмамата е нашата неспособност да признаем истината пред себе си. Така ни е по-лесно да преодолеем болката. Или поне така си мислим.

Кои са едни от най-честите лъжи, които си казваме за бившия?

1. „Бившият ми беше най-добрият.“

Това е доста крайна и неточна оценка на предишния ви партньор. Истината е, че вашият бивш вероятно е имал положителни и отрицателни черти, както всички хора. Във връзката ви вероятно той е бил някъде по средата на двете.

2. „Ако ме обичаше повече, връзката ни щеше да се развива.“

Любовта често е необходимо условие за развитието и процъфтяването на една връзка, но със сигурност не е достатъчно, за да я направи здрава или успешна.

6 истини за връзките, които трябва да осъзнаете

3. „Никога няма да превъзмогна бившия си.“

Това е една от първите лъжи, които си казваме в началото на раздялата, още в първите седмици. Той може да е бил много важен човек в живота ви, но преодоляването му има много общо с усилията, които полагате, за да се възстановите след раздяла. Има много неща, които можете да изберете да направите, за да си помогнете – например да промените мисленето си.

4. „Мразя всичко в моя бивш.“

Понякога при болезнена раздяла сме склонни да си спомняме за другия само негативните неща за бившия. Ставаме свръхфокусирани върху тях, бившият ни партньор ни е враг, който е унищожил живота ни. Разбира се, за някои жени, преживели драматични връзки с партньорите си това усещане е съвсем основателно. Въпреки това, оставайки ядосани и негодуващи на бившия си и спомняйки си за него само с лошо, това ви държи фиксирани върху човек, който вече не е ваш партньор, което не е добре за вас самите.

Знаци, че връзката ви не е балансирана

5. „Никога няма да намеря някой по-добър.“

Поредната лъжа след сърцераздирателна раздяла, която ни кара да мислим, че никога няма да намерим някой, който да ни кара да се чувстваме както с бившия ни, като по този начин приемаме, че ни чака едно нещастно бъдеще.

Свързани статии

6. „Мога да променя мнението на бившия си и да си го върна.“

Ние нямаме власт над другите хора. Колкото и да искате да промените бившия си, да го накарате да ви пожелае отново за партньорка, това евентуално би могло да се случи, само ако и вие, и бившият ви го искате и полагате усилия, за да се случи.

7. „Писано ни е да бъдем заедно.“

Лъжа, която намалява способността ви да повлияете на хода на живота си. Може да се окаже, че духовно вярвате, че всичко се случва с причина и със сигурност има нещо, което можете да научите от тази раздяла. Но ако връзката ви не е функционирала за единия или и за двама ви, то не търсете някакви други от логичните обяснения за това да не сте заедно. Вярването, че ви е писано да сте заедно и че отново ще се съберете само ви пречи да продължите напред.

Коментирай