Интимно

4 причини да не търсите сродната си душа

Идеализираната любов разбива сърцата

04.10.2023г. / 07 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки е чувал за сродната душа и когато става въпрос за любовни отношения, вероятно няма човек, който да не иска да я срещне и да изживее една пълноценна и дългогодишна връзка. Според социално изследване от 2011 г., проведено от Marist College в Poughkeepsie, Ню Йорк, двойките „сродни души“ са изложени на по-висок риск от развод и впоследствие на разочарование.

Защо според специалисти не бива да търсим сродната душа?

1. Силната страст не е устойчива

Според западно проучване, двойки, които смятат себе си за сродни души, са се събрали във вихрушка от вълнение и страст. Тяхното щастие произтича от интензивна физическа химия, която често е невъзможно да се поддържа, защото този тип привличане има тенденция да избледнява с времето.

От друга страна, любовните връзки и бракове между грижовни и привързани един към друг хора, имат много по-голям шанс да продължат във времето. Този вид връзка има издръжливост и може да се укрепи, вместо да се разпадне.

Как да обясните на детето, че се развеждате?

2. Приказките не са реалния живот

Мечтата за сродната душа обикновено носи някои объркващи представи за това какво е добър партньор. Тези фантазии обикновено поставят мечтания партньор на мястото на съвършенството. Това ниво на романтизъм кара хората да имат нереалистични очаквания, които никой не може да задоволи. Ето защо не бива да търсим идеала и сродната си душа.

10 знака, че той не е вашата сродна душа

3. Идеализираната любов разбива сърцата

Идеята за идеална романтична връзка оставя много хора с разбито сърце. След като са били с партньор, за когото смятат, че е бил тяхната сродна душа, но нещо е провалило връзката им, те не могат да се откажат от спомените за него и трудно продължават напред. Те идентифицират любовта си с „перфектния“ човек, който се е измъкнал.

Свързани статии

Но едва ли се замислят, че ако наистина бяха сродни души и бяха един за друг, то надали връзката би се разпаднала. Понякога след период на самота, хората се хващат като удавник за сламка за първия, който им обърне внимание.

4. Идеята за сродната душа може да ни обрече на самота

Животът ни поднася куп изпитания. Някои връзки и бракове завършват с развод, смърт на любим човек. Някои хора споделят, че са имали една голяма любов и тя си е отишла и никога повече нямат желанието да имат връзка, да допуснат партньор до себе си. Вярват, че има само една голяма любов, а не могат да изживеят и друга.

Този им начин на мислене елиминира възможността да намерят отново щастието. Много хора намират любовта втори или трети път. Идеята за сродните души обаче не позволява на други хора дори да обмислят подобна възможност.

По материали от yourtango.com

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Рамадан ( преди 6 месеца )
Отворихте ми очите мислене
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време