3 нискокалорични рецепти за великденски салати 

Направете си страхотна гарнитура от запечен зелен фасул 

03.05.2024г. / 07 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако някога сте се интересували от здравословно хранене, със сигурност знаете, че е добра идея към месото, което консумирате, да включите и подходяща салата. А какъв по-подходящ момент за това от Великден? Ако искате да запазите резултатите от усилените тренировки, можете да комбинирате вкусното агнешко с някоя от следните нискокалорични салати:

Салата от цвекло 

Необходими продукти (за 4 порции):

  • 1 кг цвекло 
  • 1 ч. л. зехтин екстра върджин 
  • 2 с. л. оцет
  • ½ ч. л. дижонска горчица 
  • ½ ч. л. мед 
  • ½ ч. л. сол 
  • прясно смлян черен пипер на вкус 
  • 1 стрък целина
  • 1 голям шалот

Загрейте фурната до 200 градуса. Разрежете цвеклото и го поставете между 2 парчета фолио; съединете краищата и направете пакети. Печете, докато цвеклото стане меко, когато се прободе с върха на ножа, около час и половина.

Развийте цвеклото и го оставете да изстине. Междувременно разбийте олиото, оцета, горчицата, меда, солта и черния пипер в малка купа, за да направите дресинга. Когато цвеклото е достатъчно охладено, за да се борави с него, отстранете ципите. Нарежете го на кубчета и поставете в голяма купа. Добавете целината, шалота и дресинга; разбъркайте, за да се покрие добре.

Сервирайте салатата на стайна температура или охладена.

Хранителен състав (на порция): 120 Калории, 13 г въглехидрати, 2г протеин.

Свързани статии

Коментирай