Интимно

10 причини, поради които връзките се разпадат най-често

Имате финансови проблеми

17.10.2023г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно всеки има поне едни познати, които са от дълги години заедно, но изненадващо връзката се разпада. Като странични наблюдатели си казваме, че тези двама души са ни изглеждали като хубава двойка, сякаш всичко е наред помежду им. Истината е, че има много фактори, които могат да доведат до разпадането на взаимоотношенията. Някои действат бързо, докато други се натрупват през годините и действат като ерозия за любовта.

Вижте 10 причини, поради които връзките се разпадат най-често. 

1. Връзката се гради върху нестабилни основи. Това се случва обикновено, когато една двойка се събере въз основа на физическото си привличане един към друг, след като се опознаят интелектуално, както и физически, те може да открият, че всъщност имат много малко общо.

2. Изневяра. Някои партньори успяват да се възстановят след изневяра, дори връзката може да се задълбочи. Но има и връзки, които приключват окончателно. 

5 ритуала, които ни сближават с партньора

3. Липса на доверие. Когато единият или другият партньор постоянно изпитват необходимост да задават въпроси, да се съмняват или да не вярват на другия без доказателства, то тази връзка трудно би могла да издържи изпитанието на времето.

Свързани статии

4. Различни очаквания. Когато създаваме нова любовна връзка, имаме куп очаквания към нея и партньора ни. Но нека бъдем реалисти, защото е несправедливо да разчитаме на един човек да бъде в състояние да отговори на всичките ни очаквания.

5. Различни приоритети. Това е една от водещите причини връзките да не продължават да се развиват. Първоначално може приоритетите ни да се покриват с тези на любимия човек, но ситуации като брак, поява на дете и други, могат да ги променят. И когато партньорите не са в състояние да се адаптират успешно към такива промени, връзката може да се разпадне.

6. Липса на комуникация. Без значение колко много обичате някого, ако с него комуникацията не ви се получава, то връзката е обречена. От лошата комуникация винаги повече страда единият от партньорите. Другият смята, че няма какво да се поправя в тази посока и връзката се руши. 

Свързани статии

7. Наличие на финансови проблеми. За тях може да има много подсказки още в началото на взаимоотношенията и с времето да не могат да бъдат разрешени или дори да се задълбочат. Когато партньорите имат различно ниво на отговорност към парите, имат очаквания един към друг, но не и открита комуникация за това как ще се справят заедно с финансите, връзката може да се разпадне. 

Грешки, които жените допускат, когато търсят любовта

8. Разминавания в секса. Сексуалното влечение или либидото ще варират с течение на времето. Но ако една двойка не си пасва от самото начало, това ще се изостри от събития в живота и може да затрудни оставането заедно.

9. Семейство и външни влияния. Когато семейството не одобрява една връзка и изразява неодобрението си, това може с течение на времето да има ефект на разрушаване на връзката.

10. Егоизъм. Няма как да развиваме любовна връзка, в която единият или двамата партньори са егоисти. Може да имате 10-годишна връзка, но тя да приключи, защото някой от вас не е склонен да дава, но за сметка на това искам да получава постоянно. 

Коментирай