Интимно

5 ритуала, които ни сближават с партньора

Комуникация за по-малко стрес

11.10.2023г. / 18 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно няма човек, който да не си е задавал поне веднъж въпроса как да съхраним любовната връзка, в която се чувстваме добре. Времето, предизвикателствата, оказват влияние върху взаимоотношенията. Забравяме за романтиката, за гушкането, споделянето. Хубавото е, че има 5 лесни ритуала, превръщащи се в навици, които могат да ни помогнат в това да не спираме да се сближаваме с любимия човек. 

Вижте кои са. 

1. Оставете екраните, когато се храните заедно

Много двойки, когато сядат на масата да се хранят го правят пред телевизор, отделят внимание на телефона си, но не и на процеса по това, че споделят храната и времето си за нея с любимия човек. Опитайте се докато вечеряте например да изключите телевизора, да не гледате социалните мрежи или имейла си през телефона. Тези неща биха могли да почакат. Вниманието обаче към момента и един към друг – не. 

Грешки, които жените допускат, когато търсят любовта

2. Проведете разговор за намаляване на стреса

Отделяйте 30 минути всеки ден за това да обсъдите как е минал денят на всеки. Целта на този разговор е да обсъдим външния стрес. Не е време да повдигаме въпроси относно връзката ни. В двойките, които се слушат активно, партньорите се редуват да споделят как се чувстват и показват състрадание един към друг. Това е много стабилизиращо за взаимоотношенията и по този начин партньорите могат да създадат по-голяма емоционална връзка в брака си.

3. Вземете си ваканция

Според бюджета, с който разполагате, правете си кратки или по-продължителни пътувания. Това разнообразява вашата връзка, помага ви да намалите стреса, да се преоткриете един друг, да преоткриете себе си. Зарежда ви с положителни емоции, идеи, които може да приложите общо за вас или всеки поотделно, като идея за нов бизнес, ново хоби и т. н. 

5 неща във връзката, с които не бива да правите компромис 

Свързани статии
4. Спортувайте заедно

Важно е в една двойка всеки да има своите интереси, но и да споделя общи с партньора си. Има много варианти на това да спортувате заедно, да се грижите заедно за духа и тялото си. Преходи в планината, каране на колела, плуване, фитнес, тенис и т. н. Добавете малко новост и вълнение. Западни проучвания показват, че споделянето на вълнуващо преживяване може да сближи още повече двама души.

5. Споделете шестсекундна целувка

Ежедневната целувка от шест секунди ще увеличи вашата емоционална и физическа близост. Според автора д-р Кори Флойд, физическият контакт освобождава хормона окситоцин, който може да помогне за подобряване на настроението ни и това да останем спокойни. Държането за ръце, прегръдките, докосването и другите прояви на любов могат да намалят хормона на стреса и да увеличат чувството ни за удовлетворение от връзката.

По материали от yourtango.com

Коментирай