Интимно

6 случая, в които може да си останете приятели с бившия

Вие сте като брат и сестра

28.11.2023г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато приключим любовна връзка, единият от въпросите, които си задаваме, е дали можем да бъдем приятели с бившия. Всичко зависи от това каква е била връзката ни, раздялата, причината за нея, имаме ли необходимост от това приятелство. Ако се надяваме отново да се съберем, оставайки приятели, тогава идеята не е добра. Приключването на взаимоотношенията винаги е съпроводено с емоции и от двете страни. Нуждаем се от време, в което да се убедим, че ментално и емоционално сме приключили с бившия си партньор. 

И все пак, в кои случаи може да си позволите да помислите да си останете приятели?

1. Вие сте необвързана и сексът помежду ви беше страхотен

Истината е, че понякога може да имате ужасна емоционална връзка с бившия си, но пък сексуално да ви е приятно да го правите известно време след края на връзката. Разбира се, това е в случай, че помежду ви няма емоционална връзка, иначе може да се окаже не толкова приятно изживяване за вас или бившия ви. 

Свързани статии

2. Когато има взаимно разбирателство и подкрепа

Минало е време след вашата раздяла, емоциите вече са отминали, но оказва се, че и двамата имате нужда от емоционална подкрепа, била тя за постигане на успех или друга житейска ситуация. Имате няколко трудни ситуации, които „изискват“ и двамата да останете приятели.

3. Вие сте като брат и сестра

Ако сте имали връзка, в която сексът не е бил фактор, то тогава не би трябвало да имате проблеми да бъдете приятели. В крайна сметка сексуалното привличане е най-голямото разсейване за бившите, които се опитват да бъдат приятели.

Свързани статии

4. Раздялата помежду ви беше щастлива

Или поне мирна, което се случва рядко на повечето двойки. Разбира се, може да си помислите да останете приятели с бившия ви, само ако раздялата е била взаимна. Взаимните и щастливи раздели лесно се превръщат в приятелство. 

Свързани статии

5. Имате много общи приятели или пък работите на едно работно място

Ако споделяте много общи приятели или офис, и наистина не искате да разделяте приятелите си или да създадете неудобно събиране, когато се засечете с бившия си, може би е по-добре да останете приятели. Разбира се, вие може да имате приятелско отношение един към друг, но да спазвате дистанция. 

6. Всеки е продължил по пътя си и има нова щастлива връзка

Още една възможност, която се открива пред вас, в случай, че искате да поддържате приятелски взаимоотношения с бившия си. Но тук условието е отново да не изпитвате емоции към него, а те да са запазени за новия ви партньор, който е важно да е наясно за приятелските ви взаимоотношения и че те са наистина и само такива. 

Коментирай