Интимно

Неща, които да не правите, след като са ви изневерили

Защо тези реакции са вредни

06.12.2023г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Неща, които да не правите, след като са ви изневерили

Изневярата е едно от най-неприятните и трудно преодолими препятствия, които могат да се появят по пътя на връзката. Обикновено пътищата след това са два – или продължавате напред, или приключвате с отношенията си. Всичко зависи от обстоятелствата и вашите лични нагласи към ситуацията. 

Ако сте решили да продължите връзката си и да се опитате да преодолеете това събитие, вижте какво не трябва да правите. 

Кои са нещата, които да не правите, след като са ви изневерили?

Не си го връщайте 

Отмъщението не е добра стратегия в този случай. Ако в яда си направите същото, за да накарате партньора си да страда колкото вас, това ще ви постави в омагьосан кръг, от който надали ще излезете щастливи. А и връзката ви ще се разклати още повече. Не прибързвайте с решенията и не се поддавайте на емоциите, колкото и да ви боли в този момент. Отмъщението съвсем няма да ви помогне да се почувствате по-добре. 

Не се обвинявайте 

Не мислете, че сте предизвикали това събитие и че сте виновни. Не се самобичувайте и не поемайте цялата вина. Опитайте се да погледнете трезво на ситуацията и да достигнете до корена на проблема. В него винаги са замесени и двамата партньори. Дори половинката ви да ви обвинява, че сте го подтикнали да ви изневери, не поемайте тази вина изцяло, защото всеки носи отговорност за действията си. Прехвърлянето на отговорността на другия е лесно.

Свързани статии

Не бъдете жертва 

Изневярата е болезнена. Човек се чувства наистина дълбоко наранен в тази ситуация, но със сигурност не трябва да преекспонирате и да се правите на жертва. Това няма да ви помогне да предизвикате по-голямо чувство на вина у партньора ви, а само ще накара вас самите да се чувствате още по-безсилни, с ниска стойност, безнадеждни и сякаш си го заслужавате. 

Не се правете, че нищо не е станало 

Игнорирането на проблема е голяма грешка. Ако се правите, че нищо не е станало и чакате бурята да отмине, надявайки се нещата да се върнат постарому, е едно от най-неправилните решения, които можете да вземете в тази ситуация. Ако сте решили да продължите напред и да преодолеете изневярата, говорете за нея. Обсъдете проблемите си, сложете всички карти на масата, бъдете искрени. Само така ще успеете да стигнете до същината на проблема, който е довел до ситуацията, а това е важно за разрешаването му. 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Аха ( преди 4 месеца )
Зарязване е единственото разумно, което може да направите, а ако сте женени, избеверете, но така че да разбере и да му стане зле, после му приберете парите и апартамента, и го зарежете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Anonimen ( преди 4 месеца )
Katonse priberim.vav bg ste resim sega tuk bla bla ne iskam sladkis
отговор Сигнализирай за неуместен коментар