Интимно

Как да свалите колега, когото харесвате?

Дайте му цялото си внимание и забравете за телефона

04.01.2024г. / 12 45ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Връзката с колега е истинска „класика в жанра“, но това, че прекарвате доста време заедно може да е и основна предпоставка за пламването на искрата на любовта. Разбира се, както всичко друго в живота, нищо не ви гарантира, че това ви начинание ще се увенчае с успех, но защо пък да не опитате? Ако харесвате ваш колега, в следващите редове ще ви предложим няколко трика, с които да го свалите. И така:

Забравете за безпокойството

Ако стомахът ви се преобръща всеки път, когато решите да действате според инстинкта си, или пък минавайки покрай човека, когото харесвате, усещате, че ви се е свило гърлото – може би е дошъл моментът да действате. Ще се почувствате много по-добре и ще успеете да се справите с безпокойството, ако го приемете, вместо да се правите, че то не съществува. Ако трябва, дори тренирайте пред огледалото евентуален сценарий на разговор с вашия колега. Не забравяйте да си напомняте непрекъснато защо трябва да направите първия ход. По този начин ще можете да се отървете от задръжките и страховете си.

Свързани статии

Оставете тялото ви да говори 

Когато харесвате някого, думите могат да бъдат вашият най-малко надежден актив. Най-вероятно се чудите какво точно да кажете, когато наоколо е колегата, когото харесвате, а пък неловкото мълчание може да убие момента. Ето защо, вместо да се колебаете, разчитайте на езика на тялото си, за да предадете посланието. Наведете се, когато говорите с обекта на вашите желания, погледнете го в очите и задръжте погледа си или пък го докоснете леко по ръката. Това може да зададе тона на едно по-различно общуване между вас. Обърнете внимание и на езика на тялото му. Ако той ви отвърне с подобни жестове, това е знак, че можете да направите ход напред в „играта“. 

Използвайте чара си

Ако искате да свалите вашия колега, използвайте „наличния си арсенал“. Ако сте остроумни, накарайте го да се смее. Ако пък сте приказливи, използвайте силата на добрата комуникация, за да го съблазните. Може би танцувате добре? Тогава се възползвайте от коледното парти като повод, излезте на дансинга и го поканете да танцува с вас. Идеята е да се доверите на силните си страни и да покажете на човека отсреща нещо, което ще го грабне. След като събудите интереса му, ще имате и неговото внимание. Тогава ще стане и много по-лесно просто да го погледнете в очите и да му кажете какво изпитвате.

Свързани статии

Спазвайте добрия тон 

Ако искате да продължите да флиртувате на работа, трябва да запазите нещата в сферата на добрия тон. Избягвайте да използвате сексуални коментари или пък такива, които са нецензурни и извън доброто възпитание. Намеците от сексуално естество наистина не могат да се приемат за невинни. Обикновено ако накарате някого да мисли за вас в този контекст, след това е невъзможно да му покажете какви сте всъщност. Така че избягвайте изцяло сексуалните коментари.

Ако се чувствате неловко, значи сте преминали границата

Това трябва да е очевидно, но все пак, ако се чувствате странно от коментар, който сте направили, може би без да искате сте прекалили. Запомнете, че не трябва да се чувствате неудобно, докато флиртувате с хора, които не са вашата половинка. Ако го направите, това означава, че вашите коментари не са чак толкова невинни. За да избегнете това, следвайте съветите по-горе и не отивайте твърде далеч. Ако вече сте го направили, спрете флирта и се опитайте да се преструвате, че това никога не се е случвало.

Свързани статии

Опитайте се първо да бъдете приятели 

Първата стъпка към това да привлечете ваш колега е първо да бъдете негов приятел. Бъдете човек, на когото той може да разчита и да има доверие. Бъдете до него, когато има нужда от някого, с когото да говори. Опознайте го като човек и му позволете и той да опознае вас. Можете например да го попитате за неговите хобита и интереси. Или го попитайте за нещо друго, което го вълнува. „Хей, забелязах, че наистина си падаш по баскетбола. Играеш ли в някой отбор или нещо такова?“ Или „Чух, че наистина си падаш по видеоигрите. Коя е любимата ти игра в момента?“ Можете да бъдете приятели, като излизате на обяд или си правите паузи за кафе. Ключът е да прекарвате време заедно и да се опознавате.

Забравете за малко за телефона си

В днешния свят е лесно да се изгубим в нашите телефони. Но оставянето на телефона ви е от съществено значение, ако се опитвате да накарате колега да се влюби във вас. Той ще забележи вашето внимание и ще оцени факта, че сте потопени изцяло в момента. Така че следващия път, когато сте около него, не забравяйте да оставите телефона си настрана. По-вероятно е той да ви забележи и да иска да говори с вас.

Коментирай
Свободно време