Интимно

Как флиртува срамежливият мъж

Признаци, които издават, че ви харесва

31.01.2023г. / 16 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Начинът, по който човек флиртува може да издаде много за личността му и за вътрешния му свят. Някои хора са екстроверти, изразяват емоциите си открито, а това се отразява и в начина им на флиртуване. Винаги ясно ще усетите и ще разберете, че такъв човек флиртува с вас. Той ще се постарае това да не остане незабелязано.

8 малки тайни на успешния флирт

И обратното – срамежливите хора имат съвсем друг подход. Те могат да се държат по-сдържано, да действат косвено, да ви оставят леко объркани дори, защото в един момент се чудите флиртуват ли, а в следващия си казвате, че ви се е сторило.

Е, най-вероятно не ви се е сторило. Ако сте усетили необичайно поведение от страна на някой срамежлив мъж, то най-вероятно е продиктувано именно от неговата срамежливост, която го кара да се отпуска по-трудно във флирта.

Кои са скритите признаци, че срамежлив мъж флиртува с вас?

Срамежливите мъже обръщат внимание на малките жестове

Срамежливите мъже залагат на малките жестове. Понякога са толкова фини и деликатни, че са едва забележими. Някои жени могат дори да не им отдадат такова значение и да ги отминат. Срамежливият мъж ще се опита да ви подскаже със зрителен контакт, че ви харесва. Ще обръща внимание на нещата, които харесвате, но няма да ви натрапва това, че ги е запомнил. По-скоро ще ги вмята помежду другото в разговора.

14 едва доловими знака, че някой флиртува с вас

Ще се държи неловко и странно

Странен смях, който е неконтролиран или дори не на място, неловкост в жестовете и разговорите, оплитане на езика, неподходящи изказвания са само част от примерите за странно поведение на срамежлив човек, който ви харесва. Той ще се опита да ви направи комплимент, но ще прозвучи странно. Ще се опита да ви впечатли, но ще изглежда нелепо. Не се чудете какво му става, а си задайте въпроса дали пък не флиртува с вас. Отговорът може да е „да“.

Може да заеква или да стане нервен

Ако не сте забелязали той да заеква, когато говори с други хора, но по някаква причина започва да го прави, когато говори с вас, това може да е признак, че се опитва да флиртува с вас, но не му се получава. Срамежливите мъже понякога оплитат езика си, когато говорят с жена, която харесват. Това определено може да е знак, че има симпатии към вас, най-вече ако не забелязвате подобни притеснения, когато общува с друг.

5 погрешни начина за флирт

Усещате, че се чувства по-комфортно да флиртува с вас онлайн

Много характерен белег за срамежливите мъже е, че се чувстват по-удобно да флиртуват, когато не стоите пред тях. Онлайн закачките и съобщенията им помагат да се държат по-освободено, да покажат емоциите си и да подскажат за намеренията си – все неща, които наяве се срамуват да правят.

Докосват ви уж случайно

Срамежливите мъже не подхождат директно, като алфа мъжете, а по-скоро загатват за интереса си, като намират начин неволно и леко да ви докоснат. Деликатната им природа и по-нежна и ранима душевност не им позволява да подхождат към вас настъпателно, а действат едва забележимо, търсейки уж привидно неволен физически контакт.

Знаци, подсказващи флирт

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Модератор ( преди 1 година )
До Dev: Здравейте, потърсете в сайта ни статията от психолог Петя Георгиева със заглавие: Усещам го, че ме харесва, но не предприема нищо. Защо?. Публикувана е на 15 февруари 2023 г., в рубриката Семейство
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Българин ( преди 1 година )
До коментар 1. Защото е комплексиран, страх го е да не бъде отхвърлен и нормалните положителни сигнали от теб не са му достатъчни, за да е напълно убеден, че го харесваш, за да направи нещо повече. Ако и ти го харесваш, поеми инициативата и не го чакай повече. Защото той повече няма да направи. Освен ако на следващия годишен банкет не се напие, за да събере смелост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
Dev ( преди 1 година )
Трябва ли аз нещо да направя, желание ли няма не знам, или чака аз нещо да направя, което не е в мой стил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Dev ( преди 1 година )
Здравейте, искам да попитам нещо и да разкажа. Декември бях на банкет танцувахме много хора на дансинга, забелязах колега инженер да се върти и да танцува около мен, не ме закачи, тръгнах си, и от далече се погледнахме. След банкета се засича ме на работа леко ме закачаш и ме гледаше скришом, заговаряше ме за глупости, но по работа, и така всеки път когато се засечем личи си, че ме харесва усеща се, но не предприема нищо защо? Един път е усмихнат друг път се държи нормално, ако си кажем 2 3приказки и това е защо така се получава, предполагам вижда, че и аз имам интерес, до колкото знам е необвързан?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар