Интимно

Признаци на несигурност във връзката

Вижте кои са

16.01.2024г. / 06 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има много причини, поради които една връзка може да се разпадне. Усещането за несигурност е една от тях. Тя не е тръпка между двама души, а повод за конфликти, усещане за тревожност, желание да намерим по-надежден партньор. Страдате ли от несигурност във вашата връзка? Изпитвате ли страх да не бъдете изоставени от настоящия ви партньор? Ако имате подобни притеснения, то определено не сте в сигурна връзка. 

Кои са другите признаци за несигурност в отношенията?

1. Страх от загуба на партньора. Един от първите признаци, че се чувствате несигурни в една връзка, е постоянният страх да не загубите половинката си.

2. Ревността ви е превзела. В малки количества ревността е „здравословна“ за връзката. Но когато вие постоянно се съмнявате в коректността на любимия си човек, тогава помислете на какво се дължи. Дали защото изпитвате несигурност в себе си или може би той/тя е човек, който обича флирта, дава ви чести поводи за съмнение. 

Свързани статии

3. Изискване на достъп до мобилните устройства на партньора ви. Един признак, че не сте сигурни в брака или връзката си, е ако поискате достъп до електронните устройства на партньора си като телефон, таблет или акаунти в социални медии.

4. Недоверие относно местонахождението на вашия партньор, когато ви каже, че се намира на определено място или че трябва да посети такова. Това може да е твърде уморително за вас и определено е признак за несигурност във връзката.

Свързани статии

5. Често се замисляте дали любимият ви човек е достатъчно надежден за създаване на семейство. Ако минусите са повече от плюсовете, определено има за какво да изпитвате несигурност.

6. Подозирате всички. Подозирате, че партньорът ви флиртува с някого, започвате да разпитвате познати, опитвате се да следите любимия ви човек. Също така се съмнявате и в коректността на близките до връзката ви хора, относно това, че те са наясно, че той ви мами. Несигурността може да ви накара да вярвате, че всички заговорничат срещу вас. 

Свързани статии

7. Снимките на бившата му и това, че той комуникира с нея от време на време са проблем за връзката ви. Помислете дали има реална причина за подобен вид несигурност във вас като негова половинка. Дали има основание да ревнувате, че той по някаква причина е провел разговор с нея, например ако имат общи деца.

8. Усещате, че ако имате личен проблем, партньорът ви няма да ви подкрепи. Да не можеш да разчиташ на човека до себе си е проблем и съвсем нормално е да се чувствате несигурни в тези взаимоотношения. Емпатичният партньор ще ви покаже във времето и в различни ситуации, че може да се разчита на него.  

9. Имало е моменти, в които сте били сигурни, че партньорът ви е лъгал за определени неща. Лъжата не гради доверие и сигурност. Ако често се съмнявате в истинността на думите на другия, определено няма как да се чувствате сигурни в тези любовни взаимоотношения.

10. Изпитвате трудност с интимността. Има различни видове интимност. Освен тази в спалнята, има и такава, в която се опознаваме, ставаме уязвими един пред друг, споделяме тайни и желания. Ако усещате, че с този партньор не може да се чувствате интимни по този начин, определено несигурността се е нанесла във връзката ви.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Име ( преди 3 месеца )