Интимно

6 неща, които да казвате на партньора си всеки ден, за да подобрите интимността между вас

„Обичам те, въпреки всичко“

28.02.2024г. / 12 32ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

За да подобрявате вашата връзка и да задълбочавате контакта с партньора си, вие трябва постоянно да търсите нови начини отношенията ви да стават все по-пълноценни. Само така ще успеете да се преоткривате и да запазвате интереса си един към друг.

Ако пък в момента усещате, че ви липсва малко интимност, можете да включите в ежедневното си общуване някоя от следните фрази:

„Ти си най-добрият“

Вашият партньор трябва да бъде един от всички, ако не и най-добрият ви приятел. Ако не обичате да излизате заедно, да се забавлявате ил просто да се разхождате – определено не трябва да имате връзка. Уведомете партньора си, че смятате, че е страхотен – това е още един трик, който работи чудесно, особено ако е подкрепен с добро настроение и усмивка. Не пропускайте всеки момент, за да покажете чувствата си, дори и докато релаксирате. 

„Подкрепям те“

Насърчете партньора си, като му кажете, че подкрепяте решенията му. Можете дори и да отидете малко по-далеч и да се опитате да му помогнете да постигне целите, които си е поставил. Животът е пълен с препятствия и чувството, че имаш друг човек до себе си, може много да ти помогне да ги преодолееш. Не бъдете просто двойка, бъдете екип.

„Съжалявам“

Всеки греши понякога. Понякога дори се задълбаваме в нещо, само за да разберем по-късно, че нямаме представа за какво говорим. Инатът няма място в щастливата връзка, така че се извинете, когато направите грешка. Извинете се, че сте се ядосали. Извинете се, че сте наранили чувствата на партньора си. Дори се извинете за неща, които не са по ваша вина. 

Свързани статии

„Благодаря ти“

След като сте били заедно известно време, нормално е да се приемате за даденост. Ние, хората, започваме да очакваме другият човек да изпълни ролята си, без да го питаме и без да забелязваме кога се е справил добре. „Благодаря“ е една от най-лесните думи, които обаче имат най-голямо значение. Когато казвате тази дума, вие всъщност казвате: „Оценявам всичко, което правиш за мен.“ Вашият партньор ще се почувства добре, че сте забелязали и сте отделили време да го кажете.

„Обичам те въпреки всичко“

Когато връзката е нова, и двамата гледате на света през розови очила. Всичко е свежо и ново. Докато се гледате, виждате човек, който е вълнуващ и перфектен. Дори светът около вас изглежда по-ярък и по-щастлив, отколкото преди да се намерите. В този „нов“ етап от една връзка е лесно да си казвате любовни думи. С времето обаче нещата започват да се променят. Възникват предизвикателства, появяват се недостатъци. Розовите очила се свалят и реалността настъпва. Това е моментът, когато любовта започва малко да се трансформира. Докато заедно преодолявате бурите в живота, вие развивате по-дълбока любов и признателност един към друг от всякога.

Ако сте излезли от този „нов“ етап за известно време и искате да подкрепите развитието на по-дълбока, по-зряла любов, не търсете повече. Когато казвате: „Все пак те обичам“, вие им казвате: „Независимо от грешката, аз пак ще те обичам“. Дори като възрастни имаме нужда да чуваме, че сме обичани, въпреки факта че понякога ще правим лоши избори или ще правим грешни неща.

Свързани статии

„Нещо, с което се боря в момента е...“ 

По същия начин както е важно да предизвикате любопитство в себе си относно партньора си, също така е важно и да го оставите да разбере какво се случва във вашия свят. „Той трябва да знае дали се чувствате стресирани по време на работа, самокритични или емоционално изтощени“, това споделя Александра Х. Соломон, лицензиран клиничен психолог в Семейния институт към Северозападния университет (на САЩ) и автор на книгата „Да обичаш смело“. „Разбирането на това, което се случва във вас, ще му помогне да прояви допълнително търпение и да устои на желанието да приеме нещата лично, ако сте тихи или капризни.“ 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
анонимен ( преди 1 месец )