6 осезаеми начина да покажете на един мъж колко го обичате

Знаците на любов, които една жена може да даде

08.07.2024г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Покажете обич с чести докосвания и прегръдки. Снимка:istock

Покажете обич с чести докосвания и прегръдки. Снимка:istock

Изразяването на любовта само с думи не е достатъчно. Действията са това, което говори много по-силно от която и да е дума. Те са далеч по-красноречиви от дежурното „обичам те“, на което много хора погрешно отдават прекалено много значение. Има няколко много осезаеми начина, чрез които да покажем любов.

Фокусирането върху това дали партньорът ви ви казва, че ви обича може да замъгли преценката ви и да ви накара погрешно да смятате, че истинска любов цари между вас. Но действията, от друга страна, са нещото, с което истински можете да покажете на половинката до себе си колко всъщност го обичате, цените и колко скъп е той за вас. 

Кои са 6-те осезаеми начина да покажете на един мъж колко много го обичате?

1. Не го заплашвайте, че ще си тръгнете. 

Една от най-погрешните женски стратегии за задържане на един мъж е заплашването, че ще си тръгнете. Всъщност това има тъкмо обратният ефект за повечето мъже. Може да проработи веднъж или два пъти, но ако го повтаряте постоянно накрая той ще си тръгне. 

2. Правете дългосрочни планове заедно. 

За да покажете на един мъж, че имате сериозни намерения към него и го обичат дълбоко, правете планове заедно. Покажете му, че мислите за бъдещето си, в което присъства и той. 

3. Докосвайте го. 

Физическият контакт извън секса е много важен индикатор на близост и любов. Ако показвате на партньора си, че имате нужда да усещате физическото му присъствие чрез докосване, това подсъзнателно ще му подскаже колко го обичате. 

Свързани статии

4. Говорете неговия език на любовта. 

Огледалното поведение е още един подсъзнателен начин да покажете любовта си. Ако досега не сте го осъзнали, време е да започнете да го правите целенасочено. Когато някой говори вашия език на любовта, вие неусетно ще се свържете с него на по-дълбоко ниво. Сходството в поведението и езика на тялото е природен механизъм на общуване, който показва привързаност и любов. 

5. Оставете историята си в миналото. 

Ако искате да покажете на един мъж, че го обичате, не говорете постоянно за миналото си с бившите  си. Присъствието тук и сега по възможно най-качествения начин показва на един мъж, че в момента той е центърът на вселената ви и само той е важен за вас. 

6. Подарявайте подаръци със смисъл. 

Покажете на мъжа до себе си, че го обичате, като му правите подаръци, значещи много за него. Слушайте го внимателно, знайте какво обича и какво е важно за него. Според тези критерии избирайте подаръците си специално за него. Те ще говорят за любовта ви вместо вас.  

Свързани статии

Коментирай