Отдавна като че ли френската любов спря да бъде тема табу в нашето общество. Но все още изникват въпроси как е най-безопасно да се прави орален секс?

Лекарите препоръчват да се използва презерватив дори и при френска любов, особено ако не познаваме добре партньора си. Кондомите, които могат да се ползват са както при нормалния секс, но познати като "апетитни".

Ароматните презервативи, които са с вкус и мирис на различни плодове са най-подходящи за орална любов. Освен че ще ви предпазят от венерически заболявания, ще бъдат и приятни за сетивата ви. Различните производители на презервативи предлагат всевъзможни продукти, които да помогнат на партньорите да се чувстват защитени и задоволени, най-вече. Съветът ни е обаче да не купувате продукти от непознати производители.

Ароматните кондоми - така наречените "апетитни" презервативи. Те се славят с вкусовите си качества. Много от фирмите добавят в смазката различни аромати, и това ги прави много вкусни.

За партньорите, които се познават отдавна и вярват в доброто здраве на другия, не е проблем да не използват кондоми. Оралният секс в повечето случаи е по-безопасен от вагиналния или аналния секс. Практикуването му обаче също е свързано с рискове. Вирусите, които причиняват генитален херпес, генитални брадавици и хепатит, могат да се предават чрез орален секс.

Същото важи за бактериалния сифилис, гонореята и хламидията. Когато става въпрос за СПИН, най-голяма опасност крие аналният секс, следван от вагиналния. Съществуват случаи на предаване на СПИН и чрез орален секс.

***
Още по темата:
Секс без презерватив – удоволствие или лудост
Модерните презервативи
Кондомът - приятел на жената