Интимно

Мъжът е отговорен за нежелана бременност

11.11.2009г. / 10 17ч.
Аз жената
Мъжът е отговорен за нежелана бременност

Опазването от нежелана бременност е тест за мъжественост и сексуална култура. Не е истински мъж този, който няма сексуална култура. Каквито и да са другите му качества, той е пълен нещастник, ако не владее любовното изкуство. Несъмнено, не става реч само за съвършенството в сексуалното общуване, впечатляващо владеене и безупречно прилагане на сексуалните техники – макар това, естествено, да е важно и желателно за мъжа. Най-важният въпрос тук е в опазването на партньорката от нежелано забременяване.

Разбира се, ако партньорката е с вътрематочна спирала или приема перорални противозачатъчни хормонални таблетки, мъжът спокойно може да си позволи волности. Но истинският джентълмен първо се осведомява за това. При коитус интерруптус (прекъснато сношение), в най-сюблимния момент – настъпването на оргазма, мъжът си вади члена, отдръпва се и извършва семеизлиянието извън влагалището. Не ще и дума, това не е особено приятно, пък и носи рискове за последващи /30-40 години по-късно/ неприятности от рода на хипертрофията на простатната жлеза. Ала това е участта на истинския мъж: да закриля нежната жена, ако ще и с намаляване на собственото си удоволствие и с известен риск за своето здраве.

Предпазването на партньорката от нежелано забременяване е основното задължение на мъжа. Изисква го моралът и отговорността му! Останалото: да се владеят сексуалните похвати и техники, да бъде доведена тя до оргазъм (и то нееднократно), да изпита удоволствие – без да й се причинява болка и унижение – това са следващите моменти от Изкуството на любовта, което истинският мъж трябва да владее.

Извън съмнение е, че най-широкият практикуван противозачатъчен прийом на българина е именно коитус интерруптус. За това е нужна, разбира се, и опитност, но също и добросъвестност, чувство за отговорност към партньорката, джентълменство. Ако партньорът е свръх възбуден, неопитен или подпийнал, той може и да не го стори или да закъснее да се отдръпне, дори и иначе да го е искал – просто защото не е могъл да се самоконтролира и овладее, да не се е „усетил”. Тогава се препоръчва спешен контрацептив, който предизвиква бърза менструация.

(Статията е откъс от книгата на д-р Тотко Найденов „Здравна азбука”, от която ще научите още за секса, забременяването, аборта, половопредаваните болести, презервативите и т.н. Книгата съдържа информация също за социалнозначимите болести като рак, диабет, инфаркт, инсулт; за вредностите (тютюнопушене, алкохол и наркотици) както и препоръки за здравословен начин на живот. „Здравна азбука” е одобрена от образователното министерство за учебно помагало в часовете по биология на 9-12 клас)

* * *

Начини за контрацепция
Предпазване от забременяване
Предпазване от бременност - тема във форума
Бъдете подготвени

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Даниела ( преди 11 години )
Според мен жената не бива да чака единствено мъжът да се сети за нейното предпазване от нежелана бременност. Всяка интелигентна и уважаваща себе си съвременна жена би могла да вземе превантивни мерки, като подсигури своята безопасност и гарантирано удоволствие в секса и избегне нежелани изненади. Единственото което ще й е необходимо в случая е езикът й :) Би могла да съобщи на партньора си, че не взима предпазни мерки и разчита на него да бъде внимателен и да я предпазва по избран и от двамата начин. Ако не сме сигурни, че мъжът до нас няма необходимите умения и сексуална култура, защо трябва да сме в напрежение и очакване да не се случи най-лошото? Бъдете сигурни, че мъжете оценяват компетентните и уважаващи себе си жени, от които биха могли да получат ценен сексуален опит.Това, че партньорката споделя какво очаква и иска от тях, като им дава и напътствия, в много случаи засилва интереса и старанието им да оправдаят очакванията й и дори да ги надскочат като я изненадат приятно в леглото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Аси ( преди 11 години )
"Тялото на жена, която ще зачева,е избрано да превърнебожественото в земно.Макар овулацията да е природен закон,зачеването е божи."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Рокси ( преди 11 години )
Аз никога не съм разчитала на това, че мъжът до мен ще е достатъчно опитен и ще успее да ме предпази по този начин. Хората са измислили и по-добри варианти-презервативите и хапченцата. А и с тях получаваш бонус. Презервативът предпазва и от болести, а пък хапченцата ми регулираха нивото на хормоните и сега кожата и косата ми са просто перфектни. Както се казва 2 в 1. Хем няма опасност да забременея без да го искам, хем се чувствам много по-красива и привлекателна и съответно мога да се отпусна и да се наслаждавам, а не да се тормозя как изглеждам в момента и дали съм достатъчно привлекателна за партньора си. За това на всички момичета, ако разбера се няма медицински причини, които да правят употребата неподходяща, препоръчват таблетки. Това, че от тях напълняваш, окосмяваш се и т.н. са просто глупости! Съвремените препарати са с много ниско ниво на хормини и няма такъв риск. Но за да решите дали това е начинът за вас и кои хапчета да ползвате задължително се консултирайте с генеколог! Никого не взимайте от хапчетата на приятелка, защото точно те може да неса подходящи за вас и вместо полза да си докарате проблеми.Желая ви много много любов!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Сия ( преди 11 години )
Е те това е истински кавалер, мъж или както щете му кажете. Вярно го е казал д-р Тотко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Веси ( преди 11 години )
Ех, ако всички мъже мислеха така... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време