Меню

Карфиол с шунка и кашкавал

26 април 2014 | 16:05 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1-2 глави карфиол
2 връзки пресен лук
150-200 г шунка
150-200 г кашкавал
200 мл сметана течна
сол, черен пипер
няколко листа босилек
масло или зехтин

Продукти
Приготвяне

Измийте карфиола и го накъсайте на розички. След това в подсолена вода го кипнете за около 15 минути. След това го отцедете  и  сложете в тавичка. Около него се слагат лукът, босилекът, малко зехтин или масло, сол, черен пипер, шунката и сметаната. Покрова се с фолио и се пече до готовност, когато карфиолът съвсем омекне се поръсва с кашкавал и се пече до златиста коричка. 

Снимка: hauteapplepie.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай