Меню

Пататник

21 декември 2004 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
За тестото:
6 супени лъжици брашно
1/2 к. ч. олио
1 с. л. разтопено краве масло

За плънката:
1 1/2кг. картофи
4 глави кромид лук
3 яйца
1 супена лъжица джоджен
1/2 лъжица олио
1/2 чаена лъ

Продукти
Приготвяне

Замесете меко тесто от брашното, олиото и вода, колкото е необходима. Оставете го на стайна температура за четвърт час, после го разделете на две части, като едната трябва да е малко по-голяма.
От втората част, която е по-малка, разточете кора с четири – пет сантиметра по-голяма от дъното на тавата за пататника.
Пригответе плънката като настържете картофите на едро ренде (картофите трябва да са предварително обелени) и ги смесете с настърганите на ренде лук, разбитите яйца, джоджена и солта.
Поставете голямата кора в намазаната с разтопено краве масло тава, сложете плънката и я покрийте с втората, по-малка кора. Обърнете навътре краищата на първата кора и защипете двете кори така, че да не излезе плънката при печенето. Печете пататника в умерена фурна до порозовяване.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай