Меню

Рецепта за торта с моркови

12 август 2010 | 09:16 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 яйца
300 г моркови
300 г орехи (или бадеми)
250 г захар
4 суп. лъж. брашно
2 суп. лъж. царевично нишесте
сок от 1/2 лимон

за кувертюра - 100 г бял шоколад сладкарски
за украсата - марципан и сладкарска боя
3 ч.

Продукти
Приготвяне

Почистете и рендосайте морковите. Поставете в купа. Добавете смлените орехи, жълтъците, захарта, брашното, нишестето, лимона. Разбъркайте добре. Добавете и разбитите на сняг белтъци. Поставете в тортена форма и печете около 35-40 минути на 180 градуса фурна. Извадете и оставете напълно да се охлади.

Разтопете белия шоколад на водна баня. Покрийте с него равномерно тортата. Поставете в хладилник, за да стегне.

От марципана оцветете една топка в оранжево, за морковите и малка топчица в зелено. Оформете елипса и изтеглете в единия край, за да се получи морков. Зеленината отново направете от елипса. Украсете тортата отгоре.

Добър апетит!

***
Торта Слънце
Торта от любов
Сладолед от тиква

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
nane ( преди 11 години )