Меню

Фузили със сос от каперси и риган

21 януари 2005 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Фузили със сос от каперси и риган

Приготвяне

Продукти:

  • 350 г фузили
  • 500 г зрели твърди домата
  • 1 малка глава лук
  • 500 г каперси от бурканче
  • 1 скилидка чесън
  • 1 клонче пресен риган
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 дафинов лист

Приготвяне:
Обелете чесъна и лука и ги настържете на дребно. Попарете доматите във вряла вода. Обелете люспите и настържете на едро. Измийте и изсушете каперсите. В тиган със зехтин, задушете лука и чесъна с дафиновия лист, без да потъмняват. Добавете доматите, щипка сол, пипер и гответе соса около 15 мин. на умерен огън. Добавете каперсите няколко минути преди да свалите от огъня. Накрая сложете листенцата риган. Сварете фузилите в много вода и след изцеждане прибавете към соса. Внимавайте да не ги преварите. В Италия макаронените изделия – паста, се консумират леко недоварени, така че да остават по зъбите. Отгоре поръсете с настърган Пармезан. Сервира се горещо.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай