Продукти за 3 броя:
	Няколко филийки бял сух хляб
	5-6 големи круши
	4-5 лъжици захар
	краве масло
	Приготвяне:
	Почистваме и нарязваме на резенчета крушите. Поставяме в тенджерка и поръсваме със захар. Наливаме малко вода, около 1 чаена чаша и варим докато изври. Когато крушите останат без течност добавяме 1 супена лъжица краве масло и запържваме леко. Дръпваме от котлона. Вземаме нарязани на тънко филийки хляб. Изрязваме корите. Намазваме леко с краве масло всяка филийка. В огнеупорни купички прилепваме парченца от филийките с маслото към стените на купичките. Пълним с крушите и отгоре покриваме с филийка. Намазваме с масло и изпичаме във фурна до златисто. При сервиране обръщаме получените кейкчета в чинийки. Може да се поръсят с ванилена захар. Украсяваме с резенчета круши.
* * *
	 Сладкиш с круши
	 Кексчета с круши и шоколадов чипс
	 Круши в шоколад
	 Сладкиш с круши и орехи
	 Пълнени круши с крем
	 Пай с круши
	 Десерт с круши
	 Крушата – вкусна, сочна и желана