Меню

Салата с елда, зеле и хумус

18 ноември 2010 | 09:24 | Аз жената
3 от 3 гласа
Добави в любими
Прясно зеле
Моркови
Елда (гречка)
Чесън - по желание
Хумус - готова салата с нахут (може да я замените с млечна майонеза, смесена с малко сусамов тахан)
Лимонов сок, сол, зехтин, магданоз, орехов

Продукти
Приготвяне

Нямат точно количество, така че може да импровизирате според вашия вкус. Съобразете елдата да е около 1 с. л. на порция

Приготвяне:
Нарязвате зелето на ивички, морковите настъргвате на ренде. Прибавяте сварената, изплакната с вода и отцедена елда. После - орехите и магданоза. Овкусявате с подправките. На края смесвате салатата с 2-3 или повече с. л. хумус или майонеза. 

Салатата е тежка, така че не прекалявайте с количеството й. Може да се маже на филийки или да сервирате като предястие.

Забележка на автора:
Хумус е източна салата, направена от сварен и пасиран нахут, смесен със сусамов тахан и подправки. Продават го в диетичните магазини или в супермаркетите.

Мода в закуските 2010
Елда - как да я заобичаме
Домашни бонбони с елда и тахан
Салата от елда с чушки
 Десерт с елда

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай