Меню

Звездни шоколадови прозорчета

6 декември 2010 | 17:22 | Аз жената
Добави в любими
Тесто:
250 г пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер Dr. Oetker
1 пакетче крем Його банан Dr. Oetker
100 г захар
1 пакетче ванилена захар Dr. Oetker
175 г меко масло/маргарин
1 яйце
Допълнително:
30 г настърган на едро млечен шоколад
200 г натурален (горчив) шоколад

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Тесто:
Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто.
Отделете 2/3 от тестото и го размесете с настъргания млечен шоколад. Разточете го на тънка кора, изрежете кръгчета (4 см), наредете ги върху застлана с хартия за печене тава и печете в предварително загрята фурна на 180°C при долен и горен нагревател или на 160°C на горещ въздух за около 8-10 мин.
Разточете останалото светло тесто на тънка кора върху набрашнена повърхност, изрежете същия брой и размер кръгчета, наредете ги върху застлана с хартия за печене тава и вътре в тях изрежете звездички. Отделете звездичките и последователно опечете тях и кръгчетата с отворче за 8-10 мин при същата температура.
Оставете всички сладки да се охладят напълно. Разтопете натуралния шоколад на водна баня, поставете по чаена лъжичка върху всяко кръгче, леко размажете и слепете с кръгчета с отворче, като притиснете леко. Украсете и звездичките и оставете шоколада да се втвърди.
Натиснете тук за повече коледни рецепти от Dr. Oetker.
Снежен човек

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай