Меню
Готварство

Погача

10.02.2005г. / 10 33ч.
Аз жената
Погача


Продукти:

1 кг брашно
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар, 1 кубче хлебна мая.
Приготвяне:

Брашното се изсипва в дълбок съд и в средата се прави кладенче. Маята се разтваря предварително в 1/2 чаена чаша топла вода заедно със захарта. Добавя се към брашното и се слага солта, след това и киселото мляко. Сместа се размесва до получаване на гладко тесто, което се разстила в намазана с мазнина тавичка.
Набожда се с вилица на няколко места и се намазва отгоре с жълтък.
Оставя се да втаса, след което се пече на умерена фурна.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 11 години )
Благодарим за забележката, добавихме млякото, където му е мястото. :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
az ( преди 11 години )