Меню

Домашен шоколадов сладолед

5 юли 2011 | 13:33 | Аз жената
5 от 28 гласа
Домашен шоколадов сладолед

Приготвяне

Продукти:
1 ч. ч. вода
4 суп. лъж. захар
2 бр. млечен шоколад (200 г)
300 мл бита сметана (малка кофичка)
1 жълтък
1 ванилия

Приготвяне:
Захарта и водата се смесват в тенджера и на умерен огън се нагряват. Сместа се разбърква до стопяването на захарта и се добавя шоколадът, като се бърка постоянно, докато се разтопи. Добавя се жълтъкът.
Сместа се сваля от котлона и се оставя да изстине. След това към нея се добавя сметаната. Разбърква се добре и се поставя в машина за сладолед или в камерата на хладилник, като от време на време се разбърква. Необходим е минимум час, за да стане сладолед.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
6 rate up comment 0 rate down comment
Димитров ( преди 8 години )
А ванилията кога се добавя?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
asddd ( преди 11 години )