Меню

Харип на скара с летен коктейл

9 септември 2011 | 15:07 | Аз жената
Добави в любими
2 кг харип (малка дунавска скумрия) 
сол 
олио за скарата 
бутилка бяло вино 
бутилка тоник 
4 лимона 
лед

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Изчистете и осолете рибата, оставете я да поеме солта за 10 мин. като в това време сложите в хладилника питиетата и лимоните. Изпечете рибата на скара като преди поднасяне пригответе летния коктейл – пълните каната малко над половината с вино, допълвате с тоник, добавяте нарязани на четвъртинки и изчистени от семките два лимона и няколко кубчета лед.
Поднесете рибата с няколко резена лимон и с изстудения летен коктейл.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай