![50-70 г сурови бадеми
200 г кокосово мляко от консерва
2 ч. ч. бяло брашно, по желание сменете с пълнозърнесто или бяло и ръжено по 1 чаша
1/2 ч. ч. кафява захар
1/2 ч. ч. или около 3-4 с. л. мазнина – олио, зехтин или сусамово олио
бакпулвер, ванилия, лимонови корички, ленено семе](/media/files/resized/article/654x358/cf6/5889c645be2124826cf38e54cbfa2cf6-880111c4457507e10c65fb40a38e9805.jpg)
Приготвяне:
Предварително от вечерта накиснете бадемите в минерална вода. На сутринта ги обелете и ги счукайте или с блендера ги нарежете на много ситно. Понеже са омекнали, се получава нещо като каша.
В купа смесете сухите съставки – брашното, бакпулвера, захарта и ароматите. Изсипете млякото и олиото. Накрая добавете лененото семе. Бъркайте нежно и непрекъснато само с вилица.
Изсипете кекса в подходяща тавичка или го изпечете в силиконови форми за мъфини.
Снимка: Ивет Лолова
Опитайте още: