Продукти:
500 г картофи
150 г крема сирене „Philadelphia“
3 яйца
черен пипер
сол
чубрица
1 бульон
300 г шунка
200 г гъби
100 г масло
250 г кашкавал
100 г доматено пюре
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват се на малки кубчета и се варят за 30 минути в подсолена вода. На дъното на гювеча се слага разтопено масло. Редуват се картофи, крема сиренето, шунка- ситно нарязана, гъби- на половинки, доматеното пюре, докато се свършат продуктите се повтаря. Всичко се овкусява със сол и черен пипер, чубрица и бульон. Отгоре се чукват трите яйца, поръсва се с настърган кашкавал и ястието се запича под капак за 1 час. Сервира се веднага.
* Рецептата е участник в конкурса "Кулинарни изкушения с Philadelphia".
Опитайте още: