Меню

Паста с прошуто и грах

17 май 2024 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Паста с прошуто и грах
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте тиган на среден огън. 
  2. Напръскайте със спрея за готвене или загрейте съвсем малко мазнина. 
  3. Когато се стопли достатъчно, прибавете прошутото. 
  4. Гответе за 3 минути, докато покафенее леко и извадете от тигана. 
  5. Добавете чесъна и гответе с разбъркване за 1-2 минути, докато покафенее. 
  6. Върнете в тигана прошутото и добавете зехтина, сварената и отцедена паста, сварения грах. 
  7. Овкусете с подправките и лимоновия сок, разбъркайте, поръсете с пармезан и сервирайте веднага. 

Свързани статии

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай