Меню

Соленки с кашкавал

2 октомври 2012 | 08:48 | Аз жената
Добави в любими
Соленки с кашкавал

Приготвяне

Продукти:
брашно
250 г масло
200 г крема сирене
200 г кашкавал
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
1/2 ч. л. сол

Приготвяне:
Сиренето и кашкавалът се настъргват на ренде и към тях се прибавя 1 ч. ч. кисело мляко, в което са добавени 1 ч. л. сода за хляб и 1/2 ч. л. сол. От всички продукти се омесва меко тесто, като дозата за брашното е колкото поеме. Тестото се оставя за около един час в хладилника. След това се дели на малки топки. Намазват се с разбит жълтък, в който е добавено малко олио и се поръсват със сусамче. Пекат се в предварително загрята фурна.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай