Смесете кафето, кленовия сироп и захарта. Поставете в тиган на среден огън до разтопяване на захарта. Кипнете и гответе докато сместа редуцира обема си на половина ( около 6-7 минути). Махнете от огъня, добавете бърбън и 2 с. л. масло. Намалете силата на огъня на половина и бъркайте докато сместа редуцира обема си до 3/4 ч. ч.(30-40 мин). Сместа не трябва да е лепкава. Допълнително ще се сгъсти, когато изстине. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Затоплете преди сервиране. Объркайте картофите с останалите 7 с. л. разтопено масло. Добавете сол и черен пипер на вкус. Печете в предварително загрята фурна до позлатяване на картофите (30-35 мин). Сервирайте като залеете картофите със сос и добавете бадеми.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).

Опитайте още: