Меню

Рецепта за сусамки

18 ноември 2013 | 15:11 | Аз жената
Добави в любими
1 ч.ч. сусам суров
1 ч.ч. захар
1-2 щипки сол
1 с.л. олио 
1 с.л. оцет
2-3 с.л. вода

Продукти
Приготвяне

Суровият сусам се запича на микровълнова фурна, докато зрънцата леко се зачервят. Периодично се разбърква. През това време захарта се оставя да се карамелизира в съд на котлона, без да се разбърква. По края на съда се налива водата (2-3 с. л.). След като захарта се карамелизира добре се прибавя солта, олиото и оцетът. (Внимавайте, че пръска).

Разбърква се много бързо и се прибавя сусамът. Разбърква се добре и сместа се излива върху хартията за печене. С помощта на остър нож или нож за пица се нарязва на желани фигурки, след като изстине. По желание можете да използвате формички за дребни сладки.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай