Меню
Готварство

Пиле в йенска тенджера

25.10.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Пиле в йенска тенджера

Гозбата може да се приготви от цяло пиле, което ще нарежете на порции, или от пилешки бутчета. Леко сварявате пилешките порции. Овалвате ги в брашно и ги запържвате в тиган с олио докато хванат коричка. Изваждате ги да се отцедят. Вземате 4-5 картофа и ги нарязвате на кубчета. Посолявате ги и ги запържвате в същото олио от пилето. Като се позапържат, поръсвате брашно, бъркате да не загори и добавяте пилешкия бульон от варенето. Получава се бял сос фрикасе. Слагате подправки по ваш избор – аз използвам чубрица и черен пипер.

В йенската тенджера редите отдолу пилето и върху него – картофите и соса. Запичате около 45 минути.

Към края на печенето настъргвате малко кашкавал – става страхотно.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня".

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
адриана ( преди 11 години )
Картофите махат ли се преди да се сложи брашното и колко брашно се слага? Иначе звучи вкусно! :) Мисля да го пробвам :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Катя ( преди 11 години )
БЛАГОДАРЯ НА РОСИ ЙОВЧЕВА ЗА СПОДЕЛЕНАТА ГОЗДБА. ОПИТАХ РЕЦЕПТАТА И СЪМ ВЪЗХИТЕНА. МНОГО Е ВКУСНА И ОРИГИНАЛНА. ПРЕПОРЪЧВАМ НА ДОМАКИНИТЕ, КОИТО НЕ СА ОПИТВАЛИ ПИЛЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ДА ГО НАПРАВЯТ БЕЗ НИКАКВО КОЛЕБАНИЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар