Меню

Лесно пиле в сладко-кисел сос

8 август 2014 | 12:09 | Илияна Николова
Добави в любими
3 супени лъжици брашно
½ чаена лъжичка чесън на прах
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
500 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
3 супени лъжици олио или зехтин
2 червени чушки, нарязани на жулиени
1 глава лук, нарязан на ситно
½ чаша кетчуп
½ чаша лимонов сок
½ чаша сироп от ананас
1/3 чаша кафява захар

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното, чесъна, солта, черния пипер в плитка чиния. Оваляйте в сместа пилешките кубчета. 

Загрейте мазнината в тиган на средно висока температура. Запържете пилешкото, докато порозовее или за приблизително 8-10 минути. Извадете и оставете настрана да почине. 

Добавете още една лъжица мазнина в тигана, след като сте извадили пилешкото. Изчакайте да се загрее и запържете лука и чушките, докато омекнат. След това върнете пилешкото отново в тигана при зеленчуците за около 5 минути. 

В купичка смесете кетчупа, лимоновия сок, ананасовия сок и кафявата захар. Изсипете в тигана и оставете да заври. Разбърквайте добре, докато се готви за около 3-4 минути и отстранете от огъня. 

По желание сервирайте върху канапе от варен ориз.

Време за приготвяне: 45 минути

Снимка: Thinkstock 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай