Меню

Лесна морковена торта

20 август 2014 | 15:40 | Илияна Николова
4 от 51 гласа
Добави в любими
4 яйца
1 и ¼ чаши олио
2 чаши захар
2 супени лъжици ванилов екстракт
2 чаши брашно
2 чаени лъжици сода за хляб
2 чаени лъжици бакпулвер
½ чаена лъжица сол
2 чаени лъжици канела
3 чаши настъргани моркови
1 чаена чаша счукани орехи

За крема:

½ чаша масло, размекнато на стайна температура
200 г крема сирене, отново размекнато
4 чаши пудра захар
1 течна ванилова есенция
1 чаена чаша счукани орехи

Продукти
Приготвяне

За блата:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете кръгла тавичка със стандартни размери и я поръсете с брашно. 

В голяма купа разбийте яйцата, маслото, захарта и 2 чаени лъжички ванилия. Смесете брашното, содата, бакпулвера, солта и канелата (сухите съставки) отделно и ги разбъркайте добре, за да се смесят. Най-добре ги пресейте. Оваляйте настърганите моркови в тях, докато полепне навсякъде. Добавете орехите и изсипете сместа в намазнената и набрашнена тавичка.

Печете в предварително загрята фурна за около 40-50 минути или докато клечката за зъби престане на лепи. Оставете да изстине за около 10 минути. След това  извадете получения блат и го поставете върху решетка, за да изстине напълно.

За глазурата:

В средно голяма купа смесете маслото, крема сиренето, пудрата захар и ванилията. Разбийте добре с миксер, докато сместа стане гладка и кремообразна. Прибавете орехите и разбъркайте ръчно. Намажете с получената глазура охладената торта. 

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай