Меню
Готварство

Предястие от патладжан

13.07.2006г. / 10 18ч.
Аз жената
Предястие от патладжан

Продукти:
1 кг патладжан
300 г домати
4 ск.чесън
3 с.л. майонеза
3 с.л. кисело мляко
200 г сирене
босилек
сол
чесън на вкус

Приготвяне: 1. Нарязваме патладжана на дълги филии. 2. Накисваме ги в солена вода за 20 мин. 3. Приготвяме доматения сос като: обелените домати се настъргват или пасират, задушаваме ги с чесъна в зехтин или олио, доливаме малко зеленчуков бульон или вода и подправяме с босилек. 4. Приготвяме плънка от сиренето, 3 с.л.майонеза, 3 с.л кисело мляко, сол, чесън и копър - на вкус. 5. Всяка филийка патладжан се намазва с млечната плънка, навива се на рулце и се поставя в тавичка с приготвения доматен сос. 6. Печем около 15-20 мин. на 180º C. 7. Сервираме рулцата изправени, поръсени с магданоз.

Коментирай