![300 г нахут от консерва
1 кг картофи
2 моркова
1 голяма глава лук
8 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
1 супена лъжица доматено пюре
сол, черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/d8a/e07eda818fcea79ed62931e62a75cd8a-32addb2dda5c5f5327bd089b3d5dc0a6.jpg)
В тенджера загрейте малко мазнина и задушете нарязаните лук, моркови и чесън. След това добавете нарязаните като за яхния картофи, дафиновия лист и долейте вода или зеленчуков бульон.
Когато картофите са почти готови, овкусете с доматеното пюре, сол, магданоз и добавете предварително изплакнатия нахут. Гответе още 10-15 минути и сервирайте. Ако е необходимо сгъстете яхнията с малко брашно.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: