Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Сотирайте лука в маслото за около 5 минути. Добавете гъбите и пържете за още 5 минути. Разбъркайте заедно с копъра, червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете малко котлона и оставете да покъкри за още 15 минути.

В отделна купа разбъркайте брашното и млякото. Изсипете тази смес към супата за сгъстяване. Разбъркайте много добре, за да не останат бучки. Оставете да къкри още 15 минути.

Накрая добавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и сметаната. Намалете котлона на съвсем слабо и оставете за 5 минути да поври готовата супа. Сервирайте веднага.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още: