![2 големи домата
2 патладжана
3/4 чаена лъжичка сушен риган
3/4 чаена лъжичка сушен босилек
За заливката смесете:
2 скилидки чесън, който трябва да е стрит
500 мл течна сметана
150-200 г пармезан или кашкавал
сол, черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/61f/50e36aa28799b07a6ddfbc329646661f-33c748ab96f68898f0908331ef1d723b.jpg)
Нарежете патладжаните на колелца с дебелина около 1-1,5 см. Посолете ги и оставете за 20 минути, за да се махне горчилката. След това загрейте грил тиган или с незалепващо покритие и ги запечете за няколко секунди от двете страни.
В тавичка с незалепващо покритие наредете патладжана и доматите, които също трябва да нарежете на колелца. Сложете един ред, а върху него сложете сметановата заливка. След това втори ред и отново заливка.
Завършете с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса до готовност.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: