![2 глави лук, нарязани на кръгчета
1 и ¼ чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
1 яйце
1 чаша прясно мляко
¾ чаша галета
1 л олио за пържене](/media/files/resized/article/654x358/33f/58c51ccf43a9b58b3324add46adba33f-57e048d3fd480f8f44221efdc4d23f12.jpg)
Загрейте олиото във фритюрник или дълбок тиган за пържене на висока температура. В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбийте яйцето и млякото в отделна купа. След това ги добавете към брашното.
Внимателно нарежете лука, за да не развалите колелцата. Потопете филийките лук в сместа за паниране. Внимавайте сместа да покрие много добре лучените кръгчета.
След това ги потопете в галетата, докато се покрият напълно с нея. Пържете лучените кръгчета за около 2-3 минути в сгорещено олио до златисто кафяво.
Подправете с още малко сол, ако е необходимо.
Време за приготвяне: 40 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: