Необходими продукти:


1 кг картофи
1-2 тиквички (средно големи)
250 г моркови
1-2 глави лук
200 г домати(доматено пюре)
5-6 чушки (желателно е да са зрели, за да овкусят по-добре ястието)
Сирене и яйца за заливката в зависимост от вкуса на домакинята.
Начин на приготовление:

Сваряват се обелените и нарязани на кубчета тиквички, картофи и моркови докато омекнат.(но не бива да се прекалява). Изцеждат се от водата и се поставят в тавата, в която ще се запича ястието. Отделно се запържват лукът, чушките и доматите, които в момента, в който чушките омекнат се прибавят към останалите продукти.
Добре е при приготвяне на това ястие като подправки да се използват копър, магданоз, зехтин, черен пипер, червен пипер и сол на вкус.
В момента, в който всичко вече е добре запечено се прави заливка с яйце и сирене.
Този тип мусака е с доста богат вкусов букет и наистина приятно ще изненада Вашето семейство.
Забележка: количеството е за средна по големина тава.

Тази рецепта участва в конкурса “Модерна домакиня”